Dacia măreşte producţia

Sindicatul Automobile Dacia a fost informat, joi, de către administraţie, că uzina trebuie să majoreze producţia de la 1.085 la 1.200 de maşini pe zi, după ce piaţa auto din Germania a fost deblocată, potrivit viceliderului sindical Ion Iordache.

76 afișări
Imaginea articolului Dacia măreşte producţia

Dacia măreşte producţia

Potrivit lui Ion Iordache, sindicatul a fost informat că trebuie să mărească producţia de maşini, ca urmare a comenzilor venite din Germania.

Totodată, angajaţii au fost anunţaţi că vor lucra şi în trei zile de sâmbată, respectiv în 28 februarie, 14 şi 21 martie, pentru că se estimează că Germania va comanda 30.000 de autoturisme în următoarele două luni, cu 5.000 de unităţi mai mult decât pe tot parcursul anului 2008.

"Principalul obiectiv este păstrarea cât mai multor locuri de muncă. Am fost informaţi de conducerea fabricii că trebuie să mărim cadenţa şi o vom face, ne întristează că aceste comenzi sunt numai pentru două luni, în condiţiile în care problema noastră este piaţa auto internă, care este moartă. Cert este faptul că disponibilizările persoanalului angajat pe perioadă determinată vor înceta şi va urma o reaşezare a locurilor de muncă prin care să putem mări cadenţa de producţie şi să putem onora comenzile", declarat Ion Iordache.

Constructorul auto a avut o cadenţă de producţie de 1.085 de unităţi pe zi, cu 20% mai puţine faţă de cele 1.360 de unităţi înregistrate zilnic anul trecut, ca urmare a scăderii drastice a cererii atât pe piaţa internă, cât şi la nivel mondial.

Totodată, producţia Dacia a fost oprită în mai multe zile din octombrie, noiembrie, decembrie şi ianuarie 2009. Ultima întrerupere a activităţii la Dacia a fost pentru o perioadă de două săptămâni, muncitorii revenind la lucru în 8 februarie.

Administraţia companiei a decis la finele lunii ianuarie să nu reînnoiască 300 de contracte de muncă temporare, aşa cum s-a întâmplat şi cu 620 de contracte pe perioadă determinată care şi-au încheiat valabilitatea la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut. Astfel, au rămas fără loc de muncă 920 de persoane dintre cele 2.800 angajate pe perioadă determinată la uzina de la Mioveni.

Citeşte şi:

Dacia, mai atractivă decât modelele Mercedes în Germania

Angajaţii Dacia au revenit la lucru după o întrerupere de două săptămâni a activităţii

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici