Video Dacia Sandero va fi lansată pe piaţa românească în luna iunie (Video ProTv)

Dacia va începe producţia noului model Sandero, în două volume şi cu cinci uşi, în luna mai, maşina urmând să fie lansată pe piaţa românească în luna iunie, la un preţ care nu va depăşi 9.500 de euro pentru cea mai echipată versiune.

123 afișări
Modelul va fi lansat în iunie în România şi alte state europene, precum Bulgaria şi Turcia, iar ulterior, progresiv până la sfârşitul anului, pe 40 de pieţe, a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, aflat la salonul auto de la Geneva.

Dacia a prezentat, marţi, noul model la salonul auto din Elveţia, precum şi noua siglă a companiei, uşor modificată.

Dacia Sandero va fi disponibilă în patru variante de motorizare, respectiv două pe benzină şi două diesel.

Unul dintre motoarele pe benzină va avea 1,4 litri şi 75 CP, iar celălalt va avea 1,6 litri şi 90 CP.

Motorul diesel, de 1,5 litri, va fi disponibil în două variante de putere, 70 CP şi 85 CP.

Dacia Sandero are o lungime de 4,02 metri, o lăţime de 1,75 metri şi un ampatament (distanţa dintre punţile roţilor din spate faţă de cele din partea frontală) de 2,59 metri. Înălţimea până la plafon în zona banchetei spate este de 878 milimetri.

Distanţa între nivelul genunchilor pasagerilor din spate şi spătarul scaunelor anterioare este de 145 milimetri, iar lăţimea la nivelul coatelor este de 1.425 milimetri.

Accesul la interior se face uşor datorită deschiderii ample a uşilor din spate, care poate ajunge până la 67 de grade.

Portbagajul are o capacitate de 320 de litri, iar prin rabatarea banchetei spate, fracţionabilă în proporţie de 1/3 – 2/3 (în funcţie de versiune), se poate ajunge la o capacitate de încărcare maximă de 1.200 de litri.

Modelul poate fi prevazut cu pană la patru airbag-uri. Airbag-ul pentru şofer a fost special conceput pentru Dacia Sandero, fiind prevăzut cu un orificiu prin care se reglează presiunea exercitată asupra corpului în cazul activării. Cele două airbag-uri laterale din zona capului şi a toracelui, disponibile opţional în funcţie de versiune, oferă o protecţie suplimentară în caz de impact lateral, completată de structurile de protecţie încorporate în portiere.

Printre dotările maşinii se numără ABS, airbag-uri frontale şi laterale, precum şi un sistem de asistenţă la frânarea de urgenţă în premieră pentru marca Dacia. Acest sistem permite reducerea distanţei de frânzare cu 20%.

Scaunele ranforsate au tetiere special concepute pentru a evita rănirea gâtului şi coloanei, în cazul unui impact brutal din spate. Aceasta configuraţie nouă ameliorează poziţia spatelui şi asigură o poziţie mai confortabila a capului.

Dacia Sandero va beneficia de trei ani de garanţie, sau 100.000 de kilometri, pe majoritatea pieţelor europene pe care va fi comercializată.

Francois Fourmont a precizat că prima maşină Sandero a fost produsă la Piteşti, înainte de intrarea în producţia de serie, în luna octombrie a anului trecut.

Dacia va fabrica, din luna septembrie, 500-600 de utităţi Sandero pe zi, a spus Fourmont.

Directorul general al Dacia nu a precizat preţul noului model.

"Cea mai bogată echipare nu va depăşi 9.500 de euro", a afirmat vicepreşedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, prezent de asemenea la Geneva.

Fourmont a menţionat că uzina va lansa încă un model pe platforma Logan (B0), un SUV, la finele anului 2009, despre care nu se ştie încă dacă va avea tracţiune 4x4 sau 4x2.

Pe de altă parte, Fourmont nu a exclus posibilitatea realizării unui facelift (restilizare) la modelul Logan Sedan, "la un moment dat", variantă luată în calcul de constructor pentru 2008, potrivit unor surse din industrie.

Dacia Sandero este derivat din automobilul Renault Sandero, comercializat de grupul francez în Brazilia şi Argentina.

Noul model este al cincilea autoturism dezvoltat de Renault şi Dacia pe platforma Logan (B0). Celelalte patru versiuni fabricate pe această platformă sunt Logan Sedan, Logan MCV (break), Logan VAN (furgonetă) şi Logan Pick-Up (mini camionetă).

Oficialii Dacia au afirmat anterior că noul model va fi comercializat în România din a doua parte a acestui an, la preţuri similare Logan Sedan.

Cel mai ieftin automobil de acest fel costă 6.400 de euro, cu TVA inclus, şi este echipat cu un motor pe benzină de 1,4 litri, care dezvltă 75 CP. Cel mai scump Logan Sedan costă 11.205 euro, cu TVA, şi are un motor diesel de 1,5 litri şi 85 CP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici