Dacia va începe producţia de automobile cu transmisie automată în următoarele luni

Dacia va începe producţia de automobile cu transmisie automată în următoarele luni, cel mai probabil la debutul anului viitor, noul tip de cutie de viteze urmând să fie disponibil, ca opţiune, pentru vehiculele de pasageri, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, directorul RTR, Philippe Prevel.

41 afișări
Imaginea articolului Dacia va începe producţia de automobile cu transmisie automată în următoarele luni

Dacia va începe producţia de automobile cu transmisie automată în următoarele luni (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru transmisia automată am început testele încă de acum un an, iar într-un orizont de câteva luni, cel mai probabil la începutul anului viitor, Dacia va începe să producă în masă automobile echipate cu această nouă soluţie tehnică, disponibilă ca opţiune pentru anumite variante de echipare", a spus directorul Renault Technologie Roumanie (RTR), la conferinţa "Mediafax talks about Auto Industry".

Întrebat dacă şi vehiculele comerciale ale Dacia vor putea fi echipate cu transmisie automată, Prevel a explicat că cererea pe segmentul vehiculelor comerciale este aproape inexistentă şi că Dacia nu va implementa, cel puţin deocamdată, noul tip de cutie de viteze pe gama de vehicule comerciale (Logan VAN şi Logan Pick-Up).

Prevel a adăugat că RTR testează diverse soluţii pentru a adapta gama Dacia la noile standarde de poluare Euro 5, care vor deveni obligatorii din septembrie 2009 pentru toţi producătorii auto care comercializează automobile în Uniunea Europeană (UE).

"Lucrăm la câteva soluţii tehnice, cum ar fi software-ul care gestionează motorul, precum şi la tratamentul gazelor de evacuare", a arătat Prevel.

El a lăsat să se înţeleagă că trecerea gamei Dacia la motorizări Euro 5 nu va atrage în mod obligatoriu o mărire a preţului vehiculelor, argumentând că nu există disponibilitate din partea clienţilor să plătească suplimentar pentru un automobil conform Euro 5.

Philippe Prevel a mai spus că la nivel de cercetare Renault îşi menţine planurile, în special în ceea ce priveşte lansarea pe piaţă a automobilelor electrice, în ciuda amânării unor proiecte şi a condiţiilor dificile de piaţă.

Primele informaţii despre posibilitatea introducerii unei cutii de viteze automate pe modelele Dacia a apărut la jumătatea lunii iulie, o dată cu lansarea Logan Sedan restilizat, automobil în al cărui manual de utilizare sunt prezentate instrucţiuni despre utilizarea transmisiei automate.

RTR este Centrul de Inginerie Regională al Renault, care are ca misiune principală dezvoltarea de proiecte vehicul şi de mecanică fabricate în uzinele din regiunea Euromed şi destinate în primul rând pieţelor din această regiune. Înfiinţat în iunie 2006, Renault Technologie Roumanie, cu 1.700 de ingineri şi tehnicieni la sfârşitul anului trecut, este cel mai mare centru de inginerie al grupului Renault din afara Franţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici