Dacia: Viitorele Duster şi Bigster vor fi produse în România. Se ştie când va fi lansat noul SUV

  • Viitorul SUV Dacia bazat pe conceptul Bigster va fi produs la uzina de la Mioveni.
  • Lansarea va avea loc în 2025.
  • Cu un an mai devreme, din uzina de la Mioveni îşi va face apariţia cea de-a treia generaţie a modelului Duster.
1303 afișări
Imaginea articolului Dacia: Viitorele Duster şi Bigster vor fi produse în România. Se ştie când va fi lansat noul SUV

Dacia: Viitorele Duster şi Bigster vor fi produse în România. Se ştie când va fi lansat noul SUV

Odată cu prezentarea, în data de 14 ianuarie 2021, a planului strategic Renaulution, a fost anunţată ambiţia Dacia de a-şi extinde gama de modele şi de a-şi afirma prezenţa în segmentul C european.

Pentru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni.

Noul SUV va fi lansat în 2025.

Cu un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni îşi va face apariţia şi cea de a treia generaţie a modelului Duster.

„Atât viitorul Duster, cât şi noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă şi extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri. Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie : sedan, hatch şi SUV din segmentele B şi C, cu tracţiune 4x2 sau 4x4, şi echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluţia reglementărilor în domeniu. Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs. Pentru a susţine ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs şi în uzina din Tanger (Maroc)”, informează Mihai Bordeanu, Director General Automobile Dacia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dacia,
duster,
bigster

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici