Daea, despre majorarea preţului cartofilor: Eu interpretez ca o situaţie normală/ Ce îi promite lui Dragnea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, marţi, la Galeşu, în judeţul Constanţa, că majorarea pe piaţă a preţului cartofilor este una normală şi îi îndeamnă pe cumpărători să aleagă soiul românesc, „chiar dacă este puţin mai sus ca preţ”.

2329 afișări
Imaginea articolului Daea, despre majorarea preţului cartofilor: Eu interpretez ca o situaţie normală/ Ce îi promite lui Dragnea

Petre Daea, despre majorarea preţului cartofilor: Eu interpretez ca o situaţie normală

„Oscilaţia aceasta de preţuri este generată de piaţă şi fiecare dintre noi interpretăm în chei diferite. Eu interpretez ca o situaţie normală ca preţurile să oscileze în piaţă. Sigur, nu în amplitudini mari, dar sunt legate şi de calitatea produsului. (…) Eu verific piaţa şi v-aş ruga să înţelegeţi că sunt mai tot timpul în contact cu realitatea”, a explicat ministrul Agriculturii, Petre Daea, creşterea preţului cartofilor.

Acesta i-a îndemnat pe cumpărători să aleagă cartoful românesc, chiar dacă este mai scump, din respect pentru producătorii locali.

„Produsul românesc este de mai bună calitate şi îl prefer tot timpul chiar dacă este puţin mai sus ca preţ. Şi facem un serviciu când consumăm produse româneşti, ştiind că sunt foarte bune. Şi, din respect pentru producători, ar trebui să ne îndreptăm spre aceste zone şi spre producătorii care realizează asemenea produse”, a declarat el.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat, marţi, în judeţul Constanţa, pentru a participa la inaugurarea staţiei de pompare Galeşu, care a fost retehnologizată şi urmează să utilizeze apă din Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari.

Daea îi promite lui Liviu Dragnea că se ocupă de irigarea judeţelor din sud

Constatările liderului PSD Liviu Dragnea legate de agricultură şi judeţele din sudul ţării sunt corecte, pentru că aceste zone au teren bun, dar au nevoie de apă, de irigaţii, a declarat marţi la TVR Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, duminică, ministrului Agriculturii, Petre Daea, să viziteze mai des judeţele din sudul ţării, pentru că programul de guvernare ”nu e facultativ”. ”Îl rog respectuos să vină mai des în Călăraşi şi să facă în tot sudul României foarte rapid un plan pe care să-l prezinte premierului şi în coaliţie să punem în practică tot ceea ce am stabilit în programul de guvernare, pentru că acolo nu sunt chestiuni facultative.”, a mai spus Dragnea.

Daea a precizat că poartă mereu cu el programul de guvernare şi că sistemul de irigaţii este vital pentru judeţele din Sud.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici