Daea: Viteza de propagare a pestei a fost restrânsă; tradiţia creşterii porcului nu va fi întreruptă

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a susţinut, vineri, la Constanţa, că viteza de propagare a pestei porcine africane a fost restrânsă şi tradiţia creşterii porcului în gospodăriile oamenilor „nu va fi întreruptă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

92 afișări
Imaginea articolului Daea: Viteza de propagare a pestei a fost restrânsă; tradiţia creşterii porcului nu va fi întreruptă

Daea: Viteza de propagare a pestei a fost restrânsă; tradiţia creşterii porcului nu va fi întreruptă

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent, vineri, la un simpozion al cercetătorilor ştiinţifici şi crescătorilor de ovine din întreaga Dobroge, la Constanţa şi a spus că s-a reuşit să se restrângă viteza de propagare a virusului pestei porcine africane.

„Din datele pe care le avem noi acum am putea spune că am restrâns această viteză de propagare a virusului şi în unele judeţe, patru la număr, în speţă Brăila, Buzău, Satu Mare şi Bihor, am trecut la faza a doua în programul nostru de combatere şi de eradicare a bolii”, a declarat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a precizat că în gospodăriile din cele patru judeţe au fost introduşi porcii santinelă şi a dat asigurări că tradiţia creşterii porcului în gospodăriile oamenilor nu va fi întreruptă.

„După etapele acestea tehnice, sanitar veterinare, pe care le-am parcurs, am introdus în gospodăriile acestora porci santinelă pentru a constata dacă există vreo posibilitate de contaminare. Nefiind după 45 de zile, continuăm activitatea în gospodăriile respective. De altfel şi la nivelul ţării vom continua creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei în aşa fel încât tradiţia să nu se întrerupă, iar posibilităţile pentru fiecare gospodărie în parte să nu fie obturate”, a mai declarat Petre Daea.

Cercetători ştiinţifici şi crescători de ovine din întreaga Dobroge au fost prezenţi, vineri, la Constanţa, la Simpozionul „Cercetarea ştiinţifică – factor principal de progres pentru calitatea şi valorificarea produselor obţinute de la ovine”. Reuniunea a fost organizată de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor - Palas din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici