Daimler a început construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze la Sebeş

Star Transmission, filială a concernului german Daimler, a început vineri lucrările de construcţie a unei noi fabrici de montaj cutii de viteze de ultimă generaţie la Sebeş, judeţul Alba, proiectul urmând să fie finalizat în 2016, în cadrul unui program de investiţii de peste 300 milioane euro.

988 afișări
Imaginea articolului Daimler a început construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze la Sebeş

Daimler a început construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze la Sebeş (Imagine: Cătălin Cadan/Mediafax Foto)

În noua fabrică va fi montată din 2016 cutia de viteză automată în 9 trepte 9G-TRONIC, care este produsă în prezent şi de fabrica din Untertürkheim, Germania.

"Capacităţile suplimentare pentru montaj în Sebeş completează în mod optim producţia de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea reprezintă şi un factor de contribuţie important la profitabilitatea fabricaţiei noastre interne de lungă tradiţie. Prin această investiţie vom satisface cu succes cererea în continuă creştere de cutii de viteze automate", a declarat, într-un comunicat, Markus Schäfer, membru al Consiliului de Administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Producţiei şi Furnizorilor.

Investiţiile Daimler de la Sebeş se ridică la peste 300 de milioane de euro, iar extinderea capacităţii la fabrica din România va crea 500 de noi locuri de muncă.

La ceremonia de vineri a luat parte şi premierul Victor Ponta, ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale.

"România a avut în ultimul an o creştere importantă în industria auto europeană şi am reuşit să intrăm în top 10 al producătorilor auto de pe continent. Este un domeniu de tradiţie, pe care dorim să îl consolidăm în continuare. O astfel de investiţie nu face decât să atragă după sine alte investiţii, contribuind la crearea de noi locuri de muncă şi la creşterea nivelului de trai al populaţiei", a afirmat premierul, citat în comunicat.

Star Transmission, înfiinţată în 2001, produce la Cugir roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteze şi sisteme de direcţie, tot aici aflându-se şi două centre de tehnologii şi de instruire.

La Sebeş, compania a început anul trecut montajul de cutii de viteze automate cu cinci trepte, iar în acest an a lansat montajul de transmisii cu dublu ambreiaj.

În prezent, compania dispune de o forţă de muncă de aproximativ 1.200 de oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici