Daimler lansează, la Sebeş, producţia cutiilor de viteze automate cu 8 trepte

Concernul german Daimler a lansat, joi, la Sebeş, producţia cutiei de viteze automată cu opt trepte 8G-DCT, după o investiţie de 250 de milioane de euro, construirea a două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 mp. Aici s-au creat 500 de noi locuri de muncă.

450 afișări
Imaginea articolului Daimler lansează, la Sebeş, producţia cutiilor de viteze automate cu 8 trepte

Daimler lansează, la Sebeş, producţia cutiilor de viteze automate cu 8 trepte

Potrivit reprezentanţilor companiei subsidiare a concernului Daimler, Star Assembly Sebeş, este prima şi singura locaţie din reţeaua de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj, iar de aici, produsul va fi exportat în toată lumea.

"Suntem prima şi singura locaţie din reţeaua de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru această responsabilitate, ne-am pregătit intens şi am făcut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai înaltă calitate", a declarat Klaus Eichhorn, director feneral Star Transmission şi Star Assembly.

“Extinderea producţiei de cutii de viteze la Sebeş subliniază importanţa, flexibilitatea şi performanţa ridicată a centrelor de producţie din România în cadrul reţelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeş joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generaţie către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil şi eficient", a spus, la rândul său, Frank Deiss, director de producţie Powertrain Mercedes-Benz Cars.

Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ si Antreprenoriat a promis sprijin pentru investiţiile în România.

“Suntem astăzi martori la încă un rezultat pozitiv al parteneriatului de lungă durată dintre Daimler si România, ca locaţie de producţie. Salutăm decizia companiei, unul dintre cei mai mari jucători din lume ai industriei mobilităţii, de a implementa un nou proiect semnificativ în România. Profit de această ocazie pentru a exprima, din nou, sprijinul deplin al Guvernului faţă de toate proiectele de investiţie demarate în România", a afirmat ministrul Oprea.

Reprezentanţii Daimler au precizat că noua transmisie automată cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost prezentată pentru prima dată în conexiune cu motoarele diesel care echipează noul model al clasei B, livrat clienţilor începând cu februarie 2019. Şi alte modele din noua familie de autoturisme compacte vor fi echipate cu 8G-DCT.

În comparaţie cu transmisia 7G-DCT, noua cutie de viteze este mai uşoară cu circa 3,6 kilograme, rapoartele de transmisie sunt mai scăzute datorită treptei de viteze suplimentare care oferă posibilitatea de a folosi motorul în cei mai buni parametri de funcţionare posibili, înregistrându-se şi o scădere a consumului de combustibil.

Subsidiarele Daimler de la Sebes si Cugir, respective Star Assembly si Star Transmission, numără în prezent peste 3000 de angajaţi. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în sapte si opt trepte, precum si transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, ţevi de înaltă presiune si sisteme de direcţie.

Prin noua investiţie, au fost create 500 de noi locuri de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici