Daimler vrea să cumpere o fostă bază militară din Germania, unde să testeze automobile Mercedes

Daimler vrea să cumpere o fostă bază militară din Pădurea Neagră, unde să testeze automobile Mercedes-Benz, în Germania având loc în această perioadă cel mai amplu proces de vânzare a proprietăţilor militare, odată cu închiderea unităţilor britanice şi americane înfiinţate după război.

468 afișări
Imaginea articolului Daimler vrea să cumpere o fostă bază militară din Germania, unde să testeze automobile Mercedes

Daimler vrea să cumpere o fostă bază militară din Germania, unde să testeze automobile Mercedes

Directorul pentru proiecte regionale al Daimler, Lothar Ulsamer, era în căutarea unui teren în apropiere de Stuttgart, unde se află sediul central al grupului, iar baza de la Immendingen a fost considerată o alegere perfectă, relatează Bloomberg.

Armata germană să pregăteşte să elibereze baza, iar Daimler negociază achiziţia complexului amplasat pe 500 de hectare, unde vrea să construiască ateliere, un tunel de testare a farurilor şi o pistă de testare.

"O bază militară este perfectă. Transformarea unui teren agricol întâmpină deseori opoziţia fermierilor şi ecologiştilor", a spus oficialul Daimler.

Tranzacţia este parte a celui mai mare transfer de proprietăţi militare efectuat vreodată în Germania, unde forţele armate sunt într-un proces de restrângere, iar Marea Britanie şi Statele Unite închid bazele înfiinţate în Germania după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Militarii urmează să evacueze în total 370 de kilometri pătraţi de teren, de peste şase ori mărimea Manhattan-ului, creând oportunităţi pentru companii ca Daimler şi investitori interesaţi să cumpere terenuri pentru locuinţe de lux, proiecte de energie solară şi fabrici.

În luna mai, Statele Unite au eliberat Benjamin Franklin Village din Manhheim, cea mai mare bază deţinută în Germania, unde se află 2.000 de apartamente, patru şcoli, o benzinările, un cinematograf, o biserică şi un fast food.

Majoritatea licitaţiilor de vânzare a fostelor baze militare vor avea loc în 2014-2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici