Darius Vâlcov despre ceea ce se va întâmpla cu OUG 114: Vor rămâne toate prevederile, efectele vor fi aproximativ aceleaşi/ Analiza BNR privind efectele ei pleacă de la o idee greşită

Din OUG 114/2018 pot rămâne toate prevederile, chiar şi cele care au stârnit nemulţumiri, dar scrise sub altă formă, iar efectele vor rămâne aproximativ aceleaşi, a declarat duminică al Antena 3 Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice.

1742 afișări
Imaginea articolului Darius Vâlcov despre ceea ce se va întâmpla cu OUG 114: Vor rămâne toate prevederile, efectele vor fi aproximativ aceleaşi/ Analiza BNR privind efectele ei pleacă de la o idee greşită

Darius Vâlcov despre ce se va întâmpla cu OUG 114: Vor rămâne toate prevederile, efectele vor fi aproximativ aceleaşi

Vâlcov a vorbit de un lobby puternic, şi local dar şi pe plan extern, venit din anumite zone, ceea ce ar putea duce la pierderi, din cauza reducerii ratingului de ţară. "Indirect sau direct e un şantaj care la adresa guvernului”, a susţinut Darius Vâlcov. El spune că în condiţiile în care România nu se află ca ţară între primele 10 sau 20 de naţiuni ale lumii, trebuie să participe în acest joc global de pe poziţia pe care se află.

Vâlcov spune că din OUG 114 ar avea de câştigat o mare parte a mediului de afaceri, nemulţumiri apărând în cazul a patru zone afectate – comunicaţiile, energia, sistemul bancar şi administrarea fondurilor de pensii.

„Analiza BNR privind efectele OUG 114 pleacă de la o idee greşită”

Analiza pe care BNR a efectuat-o în privinţa efectelor OUG 114 asupra sistemului bancar pleacă de la ideea greşită că taxa pe lăcomie se plăteşte tot timpul, în realitate sub un nivel al ROBOR de 2% taxa nu se mai plăteşte, a declarat duminică Darius Vâlcov, consilier al premierului, la Antena 3.

Vâlcov a spus că documentul BNR privind efectele OUG 114 asupra băncilor a fost analizat în biroul liderului PSD Liviu Dragnea, că au fost făcute comparaţii cu Europa, dar că nu s-a renunţat la principiile care au stat la baza actului normativ.

Senatorul liberal Forin Cîţu a susţinut săptămâna trecută, pe Facebook, că liderul PSD Liviu Dragnea a primit studiul de impact al OUG 114 făcut de BNR la finele anului trecut, că a fost „şocat” de concluziile acestuia şi că a avut o discuţie cu ministrul Finanţelor şi consilierul guvernamental Darius Vâlcov.

Vâlcov spune că pentru discuţiile cu BNR au fost pregătite analize nu numai pe efectele OUG 114, ci şi pentru alte măsuri. El a oferit exemplul efectelor induse de creşterea dobânzii de politică monetară de către BNR, care a redus între 0,5% şi 1% din creşterea economică din 2018, sau măsura limitării gradului de îndatorare a populaţiei de la 60% la 40% din venituri, măsură care va reduce creşterea economică a anului 2019 cu 0,2 – 0,4%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici