Datoriile firmelor către stat au crescut în primul trimestru la 18,7 miliarde de lei

Datoriile firmelor la bugetul general consolidat au urcat în primul trimestru cu 8,5% la 18,69 miliarde lei (circa 4,45 miliarde euro), cea mai mare parte a obligaţiilor neachitate fiind la bugetul de stat, potrivit scrisorii suplimentare de intenţie la acordul stand-by cu FMI, obţinută de MEDIAFAX.

28 afișări
Imaginea articolului Datoriile firmelor către stat au crescut în primul trimestru la 18,7 miliarde de lei

Datoriile firmelor către stat au crescut în primul trimestru la 18,7 miliarde de lei (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

În termeni nominali, datoriile au crescut în primul trimestru cu circa 1,5 miliarde de lei.

Obligaţiile neachitate la bugetul de stat erau în sumă de 12,139 miliarde de lei la finele lunii martie, reprezentând două treimi din total, în timp ce la bugetul asigurărilor sociale de stat datoriile au fost acumulate restanţe de 4,6 miliarde de lei.

Arieratele la bugetul fondului naţional unic de sănătate şi cel al asigurărilor sociale de stat totalizau aproape două miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici