Debenhams revine în România, la un an după ce a închis magazinele

Grupul britanic Debenhams revine pe piaţa românească, iar primul magazin ar putea să fie deschis în Bucureşti Mall din Vitan, la un an după ce omul de afaceri Octavian Radu a închis ultimele două magazine ale brandului şi a renunţat la franciză, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa de retail.

24914 afișări
Imaginea articolului Debenhams revine în România, la un an după ce a închis magazinele

Debenhams revine în România, la un an după ce a închis magazinele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Debenhams reintră pe piaţa locală şi negociază un contract de închiriere cu proprietarii Bucureşti Mall (unde a fost deschis şi primul magazin Debenhams în 2007 de către compania RTC Holding, care deţinea franciza la acea vreme, n.r)", au spus sursele citate.

Debenhams a închis cele 6 magazine pe care le deţinea în România, iar retailerul britanic a anunţat o pierdere contabilă de 3,8 milioane de lire sterline (4,4 milioane euro) în urma închiderii acestora, care funcţionau în franciză, precizând că francizorul local "a eşuat" în contextul condiţiilor "foarte dificile" de pe piaţă.

Omul de afaceri Octavian Radu, care deţinea în perioada de boom peste zece francize ale unor branduri internaţionale de modă, a anunţat anul trecut că renunţă la afacerile în domeniu şi închide magazinele Debenhams.

Radu acuza atunci scăderea puterii de cumpărare în contextul crizei, dublarea suprafeţei mall-urilor în perioada 2008-2012 şi dezvoltarea agresivă pe piaţa românească a unor branduri competitive precum Zara şi H&M.

Ultimele magazine Debenhams din România au funcţionat în centrele comerciale Plaza România şi Bucureşti Mall.

Reţeaua Debenhams cuprinde peste 240 de magazine, în 28 ţări, şi comercializează articole şi branduri în exclusivitate, sub semnătura unor designeri internaţionali.

Bucureşti Mall, primul centru comercial din România, deţinut de Anchor Grup din Turcia, se află în proces de remodelare a spaţiilor de retail, program de investiţii care a început recent. Compania intenţionează să mute supermarketul Mega Image de la parter la subsol, unde a fost deja relocat magazinul Intersport, în această parte a centrului urmând să fie realizată o zonă dedicată serviciilor. Celelalte magazine vor fi grupate pe categorii de clienţi cărora li se adresează.

În centrul comercial au mai fost deschise în ultima perioadă mai multe magazine printre care Time Out, Tom Tailor şi urmează LC Waikiki.

De asemenea, magazinul H&M de la parter este în proces de extindere şi la etajul 1 al centrului comercial, astfel că suprafaţa ocupată de brandul suedez va creşte cu aproape 70%.

Bucureşti Mall are un grad de ocupare de circa 85% şi o suprafaţă închiriabilă de circa 37.000 metri pătraţi, după extinderea din 2007, cu 9.000 de metri pătraţi, iar măsura de remodelare şi modernizare a centrului comercial vine în contextul în care în Bucureşti urmează să mai fie deschise încă trei centre comerciale, Mega Mall în Pantelimon, ParkLake în cartierul Titan şi Veranda în zona Obor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici