Declararea insolvenţei ar putea salva Opel

Cererea protecţiei în faţa creditorilor sub legea insolvenţei ar putea fi o opţiune pentru constructorul auto Opel, a declarat ministrul german de Interne, Wolfgang Schaeuble, care a precizat că insolvenţa nu echivalează cu un faliment pentru subsidiara General Motors.

16 afișări
Imaginea articolului Declararea insolvenţei ar putea salva Opel

Declararea insolvenţei ar putea salva Opel

"În cazuri precum cel al Opel, companiile ar trebui să ia în considerare protecţia sub legea insolvenţei. Legea insolvenţei, la noi, este una modernă, prin care nu este vizată distrugerea, ci protejarea activelor economice. În opinia generală publică, insolvenţa este asociată falimentului. Dar este incorect. Trebuie să conştientizăm că, pentru a supravieţui crizei, o lege modernă a insolvenţei este o soluţie mai bună decât acţionariatul statului", a afirmat Schaeuble într-un interviu acordat publicaţiei Handelsblatt.

General Motors Europe a prezentat săptămâna trecută guvernului german un plan de salvare pentru Opel, care prevedea o separare parţială a diviziei germane de grupul părinte.

Însă ministrul de Finanţe, Peer Steinbrueck, a declarat joi că pe baza programului prezentat de constructorul auto american executivul nu poate lua o decizie referitoare la un eventual ajutor pentru Opel. Compania germană încearcă să obţină sprijin şi din partea autorităţilor altor state europene.

Cancelarul Angela Merkel a lăsat, totuşi, deschisă posibilitatea acordării unui ajutor producătorului german de automobile, eventual prin garanţii. Autorităţile de la Berlin examinează, încă, planul de salvare prezentat de General Motors pentru Opel deoarece vor să evite ca grupul american să beneficieze de fonduri germane.

Preşedintele GM Europe, Carl-Peter Forster, a spus că Germania, stat în care Opel are circa 25.000 de angajaţi, va trebui să contribuie cu un ajutor de 3,3 miliarde euro pentru salvarea companiei.

Merkel consideră, însă, că Opel nu trebuie să se aştepte la un tratament special.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici