Deficitul bugetar a ajuns în luna august la 4,5% din PIB

Bugetul general consolidat a înregistrat un deficit de 4,5% din PIB după primele opt luni ale anului, în urcare cu un punct procentual comparativ cu nivelul înregistrat la finele lunii iulie, de 3,5% din PIB-ul revizuit, potrivit datelor publicate vineri de Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

16 afișări
Imaginea articolului Deficitul bugetar a ajuns în luna august la 4,5% din PIB

Deficitul bugetar a ajuns în luna august la 4,5% din PIB (Imagine: Mediafax Foto)

În termeni absoluţi, deficitul bugetar a fost de 22,3 miliarde de lei după primele opt luni, rezultat din venituri totale de 103,2 miliarde de lei şi cheltuieli totale de 125,59 miliarde de lei.

Valoarea deficitului la finele lunii august a fost calculată luând în considerare Produsul Intern Brut revizuit de 497,32 miliarde de lei, luat în calcul la rectificarea bugetară.

Secretarul de stat în MFP Gheorghe Gherghina a declarat la mijlocul lunii septembrie, pentru MEDIAFAX, că deficitul bugetar a ajuns la 4,4% din PIB la finele lunii august.

Fondul Monetar Internaţional a fost de acord, la începutul lunii august, după prima evaluare a acordului stand-by de împrumut, cu o creştere a deficitului bugetar la 7,3% în 2009, de la proiecţia anterioară de 4,6%.

Noua proiecţie a pornit de la faptul că veniturile bugetare sunt prognozate să fie mai reduse în acest an cu 17 miliarde lei faţă de estimarea iniţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici