Delegaţia FMI a sosit la Guvern pentru a discuta cu Boc

Membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI) au sosit la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul interimar, Emil Boc, despre acordul încheiat de România cu instituţia financiară, la întâlnire participând şi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

20 afișări
Imaginea articolului Delegaţia FMI a sosit la Guvern pentru a discuta cu Boc

Delegaţia FMI a sosit la Guvern pentru a discuta cu Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Delegaţia FMI se află în România pentru a doua evaluare a acordului şi s-a întâlnit, miercuri, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, având şi o primă discuţie, la nivel de experţi, cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.

Delegaţia se va întâlni cu mai mulţi lideri politici, a declarat, miercuri, şeful misiunii Fondului în România, Jeffrey Franks, care a precizat că discuţii între instituţia financiară internaţională şi politicieni au avut loc şi în trecut.

Joi dimineaţa, misiunea FMI s-a întâlnit cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, discuţii cu reprezentanţii FMI urmând să aibă, în cursul zilei de vineri, şi liderii PSD.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici