Dell va închide o fabrică din SUA şi va disponibiliza peste 900 de angajaţi

Dell, al doilea mare producător de computere personale la nivel mondial, a anunţat că va închide în ianuarie 2010 o fabrică din SUA, măsură care va afecta peste 900 de locuri de muncă, transmite CNNMoney.

43 afișări
Imaginea articolului Dell va închide o fabrică din SUA şi va disponibiliza peste 900 de angajaţi

Dell va închide anul viitor o fabrică din SUA şi va disponibiliza peste 900 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dell va închide fabrica din oraşul Winston-Salem din statul Carolina de Nord. Personalul acesteia va fi redus cu 600 de angajaţi în noiembrie, restul muncitorilor urmând a fi diponibilizaţi până în ianuarie 2010.

Prin aceste măsuri, compania urmăreşte simplificarea operaţiunilor şi îmbunătăţirea eficienţei. Dell are aproximativ 78.900 de angajaţi la nivel mondial şi a iniţiat măsuri de reducere a personalului şi numărului de fabrici în ianuarie.

La sfârşitul lunii septembrie, compania a cumpărat furnizorul de servicii IT Perot Systems pentru aproape patru miliarde de dolari, încercând să găsească noi surse de venituri, în condiţiile în care cererea pentru computere personale a scăzut din cauza problemelor economice mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici