Delta Dunării are cea mai mare rată de creştere la turismul intern

Delta Dunării a înregistrat în primele nouă luni cea mai mare rată de creştere în rândul destinaţiilor interne, de 25%, pe locul doi în preferinţele românilor fiind staţiunile montane, cu un plus de 20%, în timp ce litoralul a atras cu doar 5% mai mulţi vizitatori decât anul trecut, potrivit FPTR.

192 afișări
Imaginea articolului Delta Dunării are cea mai mare rată de creştere la turismul intern

Delta Dunării are cea mai mare rată de creştere la turismul intern (Imagine: Mediafax Foto)

Conform datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), în perioada ianuarie-septembrie staţiunile montane vor înregistra 900.000 turişti români, Delta 74.000 de turişti, iar litoralul va raporta un total de 800.000 turişti.

În cazul staţiunilor balneare creşterea este de 10%, la 630.000 de turişti români, iar turismul rural va urca cu 5%, la 18.000 de turişti.

"Este în creştere apetitul românilor pentru destinaţii interne şi asta se datorează efortului investiţional al proprietarilor de hoteluri din România pentru ridicarea standardului unităţilor de cazare şi creşterea calităţii serviciilor, dar şi programelor speciale iniţiate de organizaţiile patronale din turism menite să prelungească perioada de sezon", a mai adăugat FPTR.

Până la sfârşitul sezonului, reprezentanţii sectorului turistic aşteaptă în capacităţile de cazare aproape cinci milioane de români.

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, cele mai mari creşteri apar la Grecia şi Turcia, în timp ce Bulgaria a consemnat o scădere de 10%.

FPTR estimează, pentru intervalul ianuarie-septembrie, un avans de 20% pe segmentul de lux din Grecia, de 30% la turismul individual şi un regres de 10% pe zona de turism popular din această destinaţie.

"Deja se resimte rutina vacanţelor din Grecia, Turcia, chiar Spania şi Italia. Până şi Malta, Egipt, Tunisia au devenit destinaţii obişnuite", susţin reprezentanţii FPTR.

Numărul românilor care au ales Turcia ca destinaţie de vacanţă va creşte cu 30%, iar al celor care au optat pentru Spania va scădea cu 12%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici