Depozitele populaţiei şi ale firmelor au urcat, în septembrie

Depozitele populaţiei şi ale firmelor la bănci au crescut în septembrie cu 0,2% faţă de august, la 161,69 miliarde lei, din care economiile în lei ale populaţiei reprezintă 59 miliarde lei, în scădere lunară cu 1,2%, potrivit datelor publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR).

18 afișări
Imaginea articolului Depozitele populaţiei şi ale firmelor au urcat, în septembrie

Depozitele populaţiei şi ale firmelor au urcat, în septembrie (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Comparativ cu aceeaşi lună din 2008, depozitele din sectorul neguvernamental au crescut cu 11,2%. Creşterea anuală a economiilor realizate de populaţie a fost de 17,3%.

Persoanele juridice, respectiv societăţile nefinanciare şi instituţiile financiare nemonetare, aveau în septembrie depozite în lei cu valoare în scădere cu 3,5% faţă de august şi cu 7,9% comparativ cu septembrie 2008. Soldul acestor depozite este de 41,6 miliarde de lei.

În ceea ce priveşte depozitele în valută ale rezidenţilor, soldul economiilor populaţiei a ajuns la 35,25 miliarde de lei, în urcare cu 1,9% faţă de luna anterioară şi cu 14,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Depozitele societăţilor nefinanciare şi instituţiilor financiare nemonetare au ajuns la 25,82 miliarde lei la finele lunii septembrie, în urcare cu 7,9% faţă de august şi cu 34,4% faţă de luna similară din 2008.

Per total, soldul depozitelor în valută ale rezidenţilor a ajuns în septembrie la 61,08 miliarde de lei, cu 4,3% mai mult faţă de august şi cu 22,2% mai mult faţă de aceeaşi lună din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici