Deputaţii aprobă OUG privind virarea excedentului de 100 milioane lei de la ANCOM la bugetul de stat

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 245 voturi "pentru", 68 "împotrivă" şi 6 abţineri, ordonanţa care stabileşte ca excedentul înregistrat de ANCOM, de 100.000.000 de lei, să fie virat la bugetul de stat pentru a fi folosit pentru măsuri de protecţie socială.

162 afișări
Imaginea articolului Deputaţii aprobă OUG privind virarea excedentului de 100 milioane lei de la ANCOM la bugetul de stat

Deputaţii aprobă OUG privind virarea excedentului de 100 milioane lei de la ANCOM la bugetul de stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această ordonanţă de urgenţă, 53/2013, a fost criticată de deputaţii PDL, care au arătat că Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este o autoritate autonomă în subordinea Parlamentului şi nu poate Guvernul, printr-o ordonanţă, să decidă asupra ei. "ANCOM este în subordinea Parlamentului, cu venituri proprii şi nu poată să vină Guvernul cu o ordonanţă să impieteze asupra acestei structuri", a spus deputatul PDL Gheorghe Tinel.

Ordonanţa prevede ca, în anul 2013, excendentul înregistrat în anii anteriori de ANCOM, de 100.000.000 lei, să fie virat la bugetul de stat. Această sumă urmează să asigure, pe perioada în care se înregistrează goluri temporare de casă, completarea resurselor necesare pentru măsurile de protecţie socială vizând creşterea venitului minim garantat şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei, pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare legate de creşterile prognozate ale preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

Camera Deputaţilor este prima sesizată cu această ordonanţă, Senatul fiind decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici