Der Spiegel: Se îndreaptă întreaga lume către faliment?

Europa şi Statele Unite sunt supraîndatorate. Criza care a început în sectorul american imobiliar în 2007 a devastat finanţele de ambele părţi ale Atlanticului şi ameninţă să ruineze euro şi să declanşeze o a doua recesiune mondială, scrie publicaţia germană Der Spiegel.

896 afișări
Imaginea articolului Der Spiegel: Se îndreaptă întreaga lume către faliment?

Der Spiegel: Se îndreaptă întreaga lume către faliment? (Imagine: Shutterstock)

Sentimentul de teamă este resimţit din nou, semnalele privitoare la o nouă criză financiară se înmulţesc, iar liderii politici ai Occidentului par neajutoraţi.

A supravieţui de pe o zi pe alta, a amâna, a minimaliza gravitatea evenimentelor - motto-urile politicienilor de pe ambele părţi ale Atlanticului trimite semnale de alarmă pe pieţele de acţiuni.

Mulţi economişti remarcă faptul că panica de săptămâna trecută seamănă cu teama ce a urmat prăbuşirii Lehman Brothers. Atunci, ca şi acum, băncile au încetat să se mai împrumute reciproc, iar lichidităţile depuse de bănci în cadrul băncii centrale s-au dublat în decurs de câteva zile.

Acum, BCE a intervenit, însă cât mai poate continua aceasta operaţiunile de furnizare de lichiditate fără a-şi pierde credibilitatea? Va lua criza financiară amploare? Şi va intra lumea mai apoi în faliment?

Citeşte mai multe despre întrebarea Der Spiegel referitoare la falimentul întregii lumi pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici