Deşi s-a anunţat că va fi boicotată, la conferinţa de investiţii din Riyad s-au semnat înţelegeri de zeci de MILIARDE de dolari

La conferinţa de investiţii din Riyad s-au semnat înţelegeri economice în valoare de 56 de miliarde de dolari, a anunţat joi ministrul saudit al energiei Khalid Al-Falih.

886 afișări
Imaginea articolului Deşi s-a anunţat că va fi boicotată, la conferinţa de investiţii din Riyad s-au semnat înţelegeri de zeci de MILIARDE de dolari

Deşi s-a anunţat că va fi boicotată, la conferinţa de investiţii din Riyad s-au semnat înţelegeri de zeci de MILIARDE de dolari

„S-au semnat peste 25 de înţelegeri, în valoare de 56 de miliarde de dolari”, a spus Al-Falih la televiziunea de stat, adăugând că pentru cele mai multe dintre tranzacţii sunt responsabile companiile americane.

Conferinţa The Future Investment Initiative a fost boicotată de circa 40 de participanţi, în contextul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi. Cu toate acestea, la conferinţă au fost 150 de vorbitori, de la 140 de mari companii.

Compania petrolieră de stat Aramco a anunţat 15 înţelegeri în valoare de 34 de miliarde de dolari, printre semnatari numărându-se Total, Hyundai sau Hallibutron.

Trafigura a încheiat o înţelegere privind producţia de metale într-o nouă fabrică locală, iat Total a anunţat o nouă reţea de benzinării.

Conferinţa a fost parte a programului „2030 Vision”, menit să diversifice economia saudită şi să-i reducă dependenţa de petrol. Conform ONU, investiţiile străine în Arabia Saudită au scăzut la doar 1,4 miliade dolari anul trecut, faţă de 12,2 miliarde în 2012.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici