Deutsche Bank se află printre băncile anchetate în SUA pentru minţirea agenţiilor de rating

Deutsche Bank a confirmat joi că se află între băncile vizate de o anchetă penală preliminară în SUA, pentru că ar fi furnizat informaţii false agenţiilor de rating în scopul creşterii artificiale a ratingurilor unor valori mobiliare ipotecare, şi îşi susţine nevinovăţia.

18 afișări
Imaginea articolului Deutsche Bank se află printre băncile anchetate în SUA pentru minţirea agenţiilor de rating

Deutsche Bank se află printre băncile anchetate în SUA pentru minţirea agenţiilor de rating (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pornim de la principiul că banca a procedat corect şi cooperăm cu autorităţile în scopul confirmării acestei poziţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Deutsche Bank.

El s-a referit la un articol din New York Times potrivit căruia opt bănci cu operaţiuni internaţionale sunt investigate de către procuratura generală din New York.

Potrivit publicaţiei, băncile anchetate sunt Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Credit Agricole şi Merrill Lynch, cea din urmă controlată acum de gigantul Bank of America.

Wall Street Journal a relatat, miercuri, că mai mult de 12 instituţii financiare sunt supuse unor investigaţii similare de către Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici