ULTIMA ORĂ  Dezertare din lumea lui Putin. Vicepreşedintele Gazprombank a fugit: „Ruşii îmi ucid tatăl. Lupt alături de Ucraina”

Igor Volobuev, numărul 2 în Gazprombank, a anunţat că a fugit din Rusia, scrie Moscow Times.

6909 afișări
Imaginea articolului Dezertare din lumea lui Putin. Vicepreşedintele Gazprombank a fugit: „Ruşii îmi ucid tatăl. Lupt alături de Ucraina”

Dezertare din lumea lui Putin. Vicepreşedintele Gazprombank a fugit din Rusia: „Ruşii îmi ucid tatăl. Lupt alături de Ucraina”

Igor Volobuev, unul dintre cei mai importanţi directori ai Gazprombank, a anunţat că a fugit din Rusia, pentru a lupta alături de forţele ucrainene.

„Volubuev, vicepreşedintele Gazprombank, spune că a fugit să lupte alături de ucraineni”, scrie site-ul, „devenind astfel cel puţin al patrulea dintre marii lideri şi reprezentanţi politici de seamă care au părăsit ţara”.

Potrivit site-ului The Insider, la care face referire şi Moscow Times, Volubuev, originar din oraşul Oktirka, din Ucraina, a spus că nu mai poate „să se uite la ce face Rusia patriei mele. Ruşii îmi ucid tatăl, cunoscuţii, prietenii. Tatăl meu a locuit o lună într-un subsol îngheţat. Oamenii pe care îi cunoscusem toată viaţa mi-au spus să-mi fie ruşine”.

Volobuev, care are 50 de ani şi a lucrat timp de 33 de ani în companii legate de piaţa gazelor din Rusia, a declarat că a părăsit Rusia pe 2 martie şi s-a alăturat forţelor de apărare teritoriale ucrainene.

„Putin este o crimă”

„Putin este o crimă”, a spus el. „Dar nu Putin este cel care comite acele crime, care fură totul, chiar şi toaletele, cel care violează femeile, ci ruşii. Şi am şi partea mea de responsabilitate: îmi va fi ruşine pentru tot restul vieţii."

„Nimeni nu ştia de evadarea mea la Moscova”, a spus Volobuev, care a vorbit şi despre moartea misterioasă a fostului vicepreşedinte al Gazprombank, Vladislav Avaev, la Moscova şi a managerului Novatek, Sergej Protosenia, în Spania. „Nu cred că a fost deloc o sinucidere”, a spus el pentru site-ul liga.net: „Ştiau prea multe”.

La sfârşitul lunii martie, Anatolij Chubais, fostul vicepremier al lui Boris Elţîn, a fugit din Rusia. Prim-vicepreşedintele consiliului de administraţie al Sberbank, Lev Khasis, şi directorul general adjunct al Aeroflot Andrei Panov au fugit şi ei, de asemenea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici