Dezvoltarea transportului feroviar a Capitalei presupune investiţii de 8 ml.euro

Dezvoltarea reţelei de transport feroviar a Capitalei - metrou şi conectarea cu liniile de cale ferată - ar putea costa opt miliarde de euro, în următorii 25 de ani, a declarat, sâmbătă, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

62 afișări
Imaginea articolului Dezvoltarea transportului feroviar a Capitalei presupune investiţii de 8 ml.euro

Dezvoltarea transportului feroviar a Capitalei presupune investiţii de 8 ml.euro, în 25 ani (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Trebuie să începem să gândim integrat în ceea ce priveşte transportul. Ce construim acum trebuie să se conecteze cu viitoarele rute feroviare", a afirmat ministrul Transporturilor.

În prezent sunt conectate conectate la reţeaua de căi ferate staţiile de metrou Basarab, Gara de Nord, Obor şi Republica. Ministerul Transporturilor intenţionează să construiască alte patru staţii, respectiv Băneasa, Bucureşti Vest, Progresu şi Berceni.

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor au vizitat staţiile Pantelimon - Dristor şi Anghel Saligny (Linia de Centură) - Industriilor, unde metroul circulă de sâmbătă pe relaţie directă, fără transbordare la Eroilor şi Nicolae Grigorescu, în urma finalizării lucrărilor de construcţii şi de modernizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici