Dezvoltatorii imobiliari, ajutaţi să-şi finalizeze proiectele de către FNGCIMM

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) discută cu mai multe bănci lansarea unui produs prin care creditele dezvoltatorilor de locuinţe să fie garantate de fond în proporţie de 80%, dacă aceştia au semnat antecontracte pentru circa 75% din suprafaţă.

35 afișări
Imaginea articolului Dezvoltatorii imobiliari, ajutaţi să-şi finalizeze proiectele de către FNGCIMM

Dezvoltatorii imobiliari, ajutaţi să-şi finalizeze proiectele de către FNGCIMM (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Discutăm cu BCR, Piraeus Bank şi Banca Transilvania la un proiect comun prin care creditele luate de dezvoltatori pentru construcţia de locuinţe să fie garantate de Fond în proporţie de 80% dacă au antecontracte semnate pentru circa 75% din suprafaţă. Suntem dispuşi să negociem acest procent", a declarat, joi, la un seminar pe teme imobiliare, Rodica Ionescu reprezentant al FNGCIMM.

Ea a menţionat că acest produs va ajuta dezvoltatorii pentru a finaliza proiectele de locuinţe şi vor fi luate în calcul şi antecontractele semnate prin programul "Prima Casă".

În ceea ce priveşte programul "Prima Casă", reprezentantul Fondului a precizat că FNGCIMM a acordat până în prezent 5.500 de garanţii, cele mai multe pentru locuinţe în Bucureşti. Valoarea medie a unei finanţări este de 40.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici