Dezvoltatorul complexului Green Lake din nordul Bucureştiului a cerut intrarea în insolvenţă

Proiectul rezidenţial Green Lake, a cărui primă fază totalizând circa 160 de apartamente şi vile este finalizată, ar putea intra în insolvenţă, dezvoltatorul complexului, Greenlake Development, depunând săptămâna trecută o cerere în acest sens la Tribunalul Bucureşti.

984 afișări
Imaginea articolului Dezvoltatorul complexului Green Lake din nordul Bucureştiului a cerut intrarea în insolvenţă

Dezvoltatorul complexului Green Lake din nordul Bucureştiului a cerut intrarea în insolvenţă

Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă pe 27 mai, iar termenul de judecată a fost stabilit pe 1 iunie, potrivit datelor publicate pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Green Lake este un proiect rezidenţial de 110.000 metri pătraţi situat în nordul Bucureştiului, construit pe un teren de 107.000 de metri pătraţi pe malul lacului Griviţa de compania de dezvoltare imobiliară Quality Living Developers (QLD), aparţinând unui grup de oameni de afaceri din Grecia, prin intermediul Greenlake Development. QLD a anunţat opt proiecte imobiliare în România.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Greenlake Development nu au dorit să comenteze informaţiile referitoare la intrarea în insolvenţă.

Complexul ar urma să cuprindă la finalizare peste 540 de apartamente şi vile, investiţia fiind estimată la circa 100 milioane euro, potrivit declaraţiilor anterioare ale reprezentanţilor dezvoltatorului.

Planurile dezvoltatorului vizau construcţia în două faze a proiectului, prima etapă a fost finalizată şi cuprinde 118 apartamente şi 39 de vile, iar potrivit reprezentanţilor firmei a fost vândută în proporţie de 60%. Dezvoltarea fazei a doua a proiectului a fost oprită.

Compania Greenlake Development este deţinută de Quality Living Developers, înregistrată în România, în proporţie de 70% şi de Edetrio Holdings cu sediul în Cipru.

La sfârşitul lui 2009, datoriile firmei depăşeau 155 de milioane de lei (peste 36 milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici