Diaconescu susţine din nou că are 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim

Dan Diaconescu a susţinut din nou că are 45 milioane euro pentru preluarea Olcthim, la patru zile după ce OPSPI a anulat licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la combinatul din Râmnicu Vâlcea întrucât patronul OTV nu a putut face dovada că deţine banii pentru plata titlurilor.

1991 afișări
Imaginea articolului Diaconescu susţine din nou că are 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim

Dan Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Diaconescu a susţinut joi seara în faţa presei, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, la salonul oficial, că deţine suma de 43 milioane euro în două conturi constituite la sucursale ale unor bănci străine, în cuantum de 24 milioane euro, respectiv 19 milioane euro.

La aceste deţineri s-ar mai adăuga un cont constituit în România, cu aproximativ 2 milioane de euro, potrivit patronului OTV, care afirmă că a zburat mult cu avionul în ultimele două zile, având întâlniri la Londra, Dubai şi Hong Kong.

El a precizat că banii au fost obţinuţi atât "din surse directe", cât şi "indirecte, garanţii ori credite bancare (...) sau o altă formulă de atragere a banilor".

Diaconescu a susţinut din nou că negocierile pentru preluarea Oltchim puteau fi continuate până în luna februarie a anului viitor.

Patronul OTV a cerut demisia premierului Victor Ponta, pe care îl acuză de minciună.

Dan Diaconescu a folosit salonul oficial destinat demnitarilor.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Aeroporturi Bucureşti Ei au afirmat că, dacă salonul nu este folosit de un demnitar în perioada respectivă, nu există restricţii privind închirierea. Aeroportul mai are trei saloane business.

Încercarea de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la Oltchim a eşuat luni, întrucât Dan Diaconescu nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri. Privatizarea va fi reluată.

Miercuri, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în lndustrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a demisionat, exprimându-şi public regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a Oltchim.

OPSPI a sesizat miercuri Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara că îşi doreşte ca justiţia să îşi facă datoria în ceea ce priveşte plângerea penală formulată de Guvern la adresa lui Dan Diaconescu în cazul Oltchim, arătând că infracţiuni precum cele acuzate se vor repeta dacă nu va exista niciun fel de reacţie a justiţiei.

Pe lângă Diaconescu, au mai depus oferte pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim compania PCC, înregistrată în Germania, acţionar minoritar la Oltchim, şi firmele Aisa Invest şi Chimcomplex, ambele controlate de omul de afaceri Ştefan Vuza.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici