Diferenţa dintre salariul mediu din construcţii şi cel din economie a ajuns în aprilie 2020 la 5%. În 2010, era de 25%

  • Salariul mediu din construcţii - atât brut, cât şi net - aproa­pe s-a triplat în ultimii zece ani,
  • Cifrele sunt raportate doar la luna apri­lie, cea mai recentă din 2020 pentru care sunt disponibile da­te pe site-ul Institutului Naţional de Statistică.
775 afișări
Imaginea articolului Diferenţa dintre salariul mediu din construcţii şi cel din economie a ajuns în aprilie 2020 la 5%. În 2010, era de 25%

Salariul mediu din construcţii - atât brut, cât şi net - aproa­pe s-a triplat în ultimii zece ani, raportat doar la luna apri­lie, cea mai recentă din 2020 pentru care sunt disponibile da­te pe site-ul Institutului Naţional de Statistică.

Diferenţa din­tre salariul mediu net şi salariul mediu brut se menţine la cir­ca 35-37%, excepţie făcând doar anul 2018, când diferenţa a ajuns la 66%. Raportat la salariul mediu din total economie, de-a lungul ultimului deceniu, decalajul faţă de sectorul con­struc­ţiilor s-a diminuat, arată datele de la INS.

Astfel, dacă în apri­lie 2010, venitul mediu net din construcţii era cu 25% mai mic decât cel din economie, în aprilie 2020 diferenţa a ajuns la 5%. Salariul mediu net din domeniul construcţiilor a fost, în aprilie 2020, de 3.008 lei, cu 3% peste valoarea din aprilie 2019. În ceea ce priveşte brutul, acesta a fost în aprilie 2020 de 4.049 lei. Creşterile salariale din domeniul construcţiilor sunt consecinţa adoptării Ordonanţei 114/2018, care a stabilit, printre altele, un salariu minim brut de 3.000 de lei pentru angajaţii din acest domeniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici