Digitalizarea spitalelor din Bucureşti: o prioritate pentru sănătate publică

Prin digitalizare, spitalele din Bucureşti vor putea oferi servicii medicale de calitate, eficiente şi sigure.

480 afișări
Imaginea articolului Digitalizarea spitalelor din Bucureşti: o prioritate pentru sănătate publică

Imagini generate de BlueWillow

Digitalizarea spitalelor din Bucureşti este un proiect ambiţios care vizează îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale prin automatizarea şi eficientizarea fluxurilor medicale, siguranţa datelor pacienţilor, telemedicina şi interconectarea unităţilor sanitare.

Proiectul este o prioritate pentru Primăria Municipiului Bucureşti, care a aprobat în iunie 2020 un proiect pilot pentru digitalizarea Spitalului Clinic Colentina şi elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru extinderea proiectului la alte spitale aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), potrivit site-ului Formare Medicală

În martie 2023, ASSMB a anunţat că se continuă digitalizarea spitalelor din subordine, fiind în derulare un proiect de 2 milioane de euro pentru implementarea măsurilor în şase noi unităţi: Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Ioan”, Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Pantelimon”, Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”, Spitalul Clinic de Urgenţă “Floreasca” şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, scrie G4Media.  

Digitalizarea în sănătate este cu atât mai oportună cu cât va elimina pe cât posibil documentele în format letric din fluxul de spital, reducând astfel riscul de contaminare prin manipularea acestora.

De asemenea, va facilita accesul la informaţii în timp real cu privire la situaţia pacienţilor, consumul de materiale sanitare şi medicamente, starea de sănătate a pacienţilor internaţi, în vederea aplicării protocoalelor terapeutice într-un timp cât mai scurt, 

Digitalizarea va ajuta şi personalul medical să monitorizeze pacienţii şi să solicite consulturi la distanţă în cazuri speciale, potrivit eMedic

Digitalizarea spitalelor din Bucureşti este un pas important spre modernizarea sistemului sanitar şi creşterea gradului de satisfacţie al pacienţilor şi al personalului medical. Proiectul se bazează pe procese optimizate şi automatizate construite pe o infrastructură tehnologică care are la bază echipamente IT&C interconectate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici