Director de multinaţională: Creştem salariile, iar oamenii pleacă pentru 50 de lei în plus

Multinaţionalele încep să schimbe strategia de dezvoltare atunci când salariile cresc mult pe o piaţă şi apare criză de personal, ceea ce nu înseamnă neapărat că pleacă, ci nu mai cresc, este de părere Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

9485 afișări
Imaginea articolului Director de multinaţională: Creştem salariile, iar oamenii pleacă pentru 50 de lei în plus

Director de multinaţională: Creştem salariile, iar oamenii pleacă pentru 50 de lei în plus

„Sunt mulţi angajaţi care vin, stau o lună sau două la serviciu până iau salariul şi apoi nu mai vin, de aceea trebuie să facem ceva, să gândim o strategie prin care să îi facem pe oamenii care stau acasă să vină la lucru. Creştem salariile, iar oamenii pleacă de la o companie la alta pentru 50 de lei în plus. Timp de un an sau doi, putem să depăşim bugetele de salarii programate, însă multinaţionalele se gândesc, atunci când văd o astfel de situaţie, să schimbe strategia. Nu zic că vor pleca de aici, dar nu vor mai creşte aici, se uită pe piaţa mondială şi caută alte zone în care să crească numărul de angajaţi. Dacă mutăm aceiaşi oameni de la o firmă la alta, nicio companie nu va putea să-şi crească efectivele cu 1.000 de angajaţi pentru a face faţă comenzilor“, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general al producătorului de componente auto Continental România.

El a precizat că din toate zonele în care compania are fabrici, la Arad există o criză mai mare de personal.

Chiar dacă salariile brute fixe ale angajaţilor din fabricile din Arad par mici, în realitate veniturile nete încasate de aceştia sunt mult mai mari dacă se iau în calcul orele suplimentare şi bonusurile. Potrivit specialiştilor din recrutare, salariul brut al unui muncitor necalificat este de 1.600-2.000 de lei brut, dar veniturile nete ajung şi la peste 2.500 lei cu ore suplimentare şi bonusuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici