- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.08.2016, 06:00)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Expert fonduri UE: Cea mai accesată linie pe zona rurală, cea pentru microîntreprinderi cu 2-5 angajaţi. Contribuţia proprie a firmei este de 10%
Antreprenorii care vor să dezvolte afaceri pe fonduri europene trebuie să verifice condiţiile de eligibilitate, să stabilească clar ceea ce vor să facă, să întocmească planul de afaceri şi să aibă curaj să facă cererile pentru rambursarea fondurilor, a spus Valentina Savu, expert în fonduri UE.
Urmărește
3676 afișări
Expert fonduri UE: Cea mai accesată linie pe zona rurală, cea pentru microîntreprinderi cu 2-5 angajaţi. Contribuţia proprie a firmei este de 10%
"Axa pentru cabinetele medicale, stomatologice sau veterinare a mers foarte bine la sate. La oraşe e lumea mai reticentă, dar nu înţeleg de ce. România se poate transforma cu ajutorul fondurilor europene", a adăugat ea.
Printre proiectele la care a lucrat Valentina Savu se numără şi achiziţia de cai, sănii sau trăsuri pentru un antreprenor din nordul ţării care avea o cabană, dar care nu îşi permitea să facă un credit la bancă, dar şi un inginer agronom care a cumpărat trac¬toare, semănătoare şi o combină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
În ceea ce priveşte sectorul public, Savu a observat în cei şapte ani în care a activat în domeniul fondurilor europene că absorbţia fondurilor europene de către instituţiile publice se face greoi, iar acest lucru poate fi corectat prin angajarea unor profesionişţi şi prin schimbarea motivaţiilor acestora:"În sectorul public au o frică de a-şi asuma responsabilităţile, de a cunoaşte foarte bine ce au de făcut. Nu au suficient interes pentru acest lucru".
În actualul exerciţiu financiar, proiectele disponibile pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) se referă strict la sate pentru activităţile care sunt deja înfiinţate sau în curs de dezvoltare acolo.
"Sunt 10 miliarde de euro, pe axa 42 se pot face făbricuţe pentru producerea de produse din lapte, produse de cofetărie congelate, cacao, ciocolată, iar sumele sunt încurajatoare, ajung la un milion de euro sau chiar la 2.5 milioane de euro", a punctat Valentina Savu, adăugând: "Strict pentru domeniul alimentar, lapte, produse din făină".
Cea mai accesată linie este 64 pentru microîntreprinderi cu 2-5 angajaţi, care mai pot lua maximum 250.000 de euro pentru producţie. Contribuţia proprie a firmei este de 10%.
Pe orice axă există două tipuri de proiecte: construcţie şi dotarea ei sau achiziţie de utilaje, echipamente. "Nu sunt eligibile proiectele prin care vor să cumpere autoturisme cu fonduri europene.", a precizat expertul.
Citeşte şi: FOCUS Criză de specialişti în fonduri europene: comunităţile mici, incapabile să ia bani UE
Citeşte şi: Oraşul din România ce a reuşit să obţină sute de milioane de euro din fonduri europene. Care este secretul succesului?
Citeşte şi: Toate lucrările din Capitală, realizate din fonduri europene, au termenul de finalizare depăşit. Pasajul Sudului, termen prelungit pentru 31 decembrie 2018
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: FOCUS Criză de specialişti în fonduri europene: comunităţile mici, incapabile să ia bani UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe