Director GM: "Dorim să construim maşini în România"

General Motors (GM) este interesat să deschidă o unitate de producţie auto în România, potrivit directorului executiv pentru Europa Centrală şi de Est al grupului american, Chris J. Lacey.

2 afișări
Imaginea articolului Director GM: "Dorim să construim maşini în România"

Director GM: "Dorim să construim maşini în România"

"Dorim să construim maşini în România, dar din cauza riscurilor am hotărât să nu ne implicăm în privatizarea de la Craiova (Automobile Craiova, preluată recent de grupul american Ford, n.r.)", a afirmat Lacey la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti (SIAB).

El a adăugat că luna august a fost una record pentru GM în România, cu vânzări de 3.700 de unităţi, şi că grupul urmăreşte, pentru finele anului, o cotă de piaţă de 12% şi comercializarea a 30.000 de maşini pentru perioada ianuarie-decembrie.

GM va deschide, până la finele anului, încă zece puncte de vânzări, faţă de cele 27 existente în prezent, a spus Lacey.

Grupul a lansat la SIAB trei modele, respectiv Opel Astra Sedan, Chevrolet HHR şi Chevrolet Aveo.

În luna august, surse din piaţa auto au declarat pentru MEDIAFAX că General Motors ar putea construi în judeţul Cluj o fabrică de autoturisme, proiect evaluat la 500 de milioane de euro, celelalte posibile locaţii avute în vedere fiind în Polonia şi Bulgaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici