Directorii AIG din Europa refuză returnarea bonusurilor

Directorii operaţiunilor AIG din Europa nu vor să returneze bonusurile primite de la grupul financiar american, iar o parte dintre ei consideră că presiunile exercitate pentru înapoierea sumelor sunt echivalente cu şantajul.

23 afișări
Imaginea articolului Directorii AIG din Europa refuză returnarea bonusurilor

Directorii AIG din Europa refuză returnarea bonusurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cererile de restituire a primelor, care la nivel de grup s-au ridicat la 165 de milioane de dolari, reprezintă, într-o anumită măsură "şantaj", a declarat şeful diviziei de Produse Financiare a AIG, Gerald Pasciucco, la o reuniune a salariaţilor din Londra şi Paris, potrivit unui angajat al AIG, beneficiar al bonsurilor respective.

"Majoritatea angajaţilor din Londra au ajuns la concluzia că este o cerere jignitoare. Înseamnă şantaj, chiar dacă este în afara legii sau nu. Nu există niciun considerent moral pentru a le returna", a precizat angajatul respectiv.

După finalizrea discuţiilor, un angajat al Banque AIG din Londra a cerut Asociaţiei de Combatare a Crimei Organizate din SUA să ancheteze dacă cererile de returnare a bonusurilor pot fi considerate şantaj, potrivit unor e-mailuri interne obţinute de Reuters.

Procurorul general al statului New York, Andrew Cuomo, care anchetează primele primite de conducerea grupului financiar, a declarat, marţi, că speră să recupereze aproximativ 80 de milioane de dolari din bonusirile totale distribuite, de 165 milioane de dolari. Bonusuri de 80 de milioane de dolari au fost acordate în afara jurisdicţiei SUA.

Oficialul american a precizat că mai mulţi membri ai conducerii AIG au acceptat să returneze prime de 50 de milioane de dolari.

Grupul a încasat, din septembrie până în prezent, fonduri guvernamentale de aproape 180 miliarde de dolari, în cadrul mai multor programe de salvare de la faliment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici