Directorii din CFR vizaţi în dosarul de corupţie instrumentat de DNA Cluj, suspendaţi din funcţie

Directorul de Tracţiune din CFR Călători, Teodor Gavriş, şi cel al Sucursalei Regionale de Căi Ferate (SRCF) Galaţi, Laurenţiu Seceleanu, ambii arestaţi la domiciliu în dosarul de corupţie instrumentat de DNA Cluj, au fost suspendaţi din funcţie.

288 afișări
Imaginea articolului Directorii din CFR vizaţi în dosarul de corupţie instrumentat de DNA Cluj, suspendaţi din funcţie

Directorii din CFR vizaţi în dosarul de corupţie instrumentat de DNA Cluj, suspendaţi din funcţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Conducerea CFR Călători a dispus revocarea din funcţie şi suspendarea din activitate a Directorului de Tracţiune - Teodor Gavriş. Această măsură a fost luată ca urmare a implicării acestuia de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar penal privind comiterea unor infracţiuni legate de activitatea desfăşurată în cadrul companiei", se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de CFR Călători.

În acelaşi context, CFR Călători informează că a pus la dispoziţia DNA documentele solicitate şi va colabora în continuare cu toate instituţiile statului cu atribuţii în instrumentarea acestui dosar. De asemenea, directoratul CFR Călători a demarat un control tematic la nivelul mai multor subunităţi ale companiei.

La rândul său, compania CFR anunţă că Laurenţiu Seceleanu nu mai îndeplineşte functia de director al SRCF Galaţi, acestuia fiindu-i suspendat contractul individual de muncă, conform Codului Muncii, art. 50, litera g. "Măsura a fost luată în urma deciziei, de arest la domiciliu, a Tribunalului Cluj, în Dosarul nr. 5651/117/2014, din 30 octombrie 2014", precizează compania.

Alături de Gavriş şi Seceleanu, în acest dosar sunt arestaţi la domiciliu, printr-o decizie luată joi de Tribunalul Cluj, omul de afaceri Călin Mitică, directorul general al Transferoviar Grup, Kinga Mădărăşan, directorul de infrastructură SC Transferoviar Grup SA, Ştefan Adriian, directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihuţ, şi directorul general SC Remarul 16 Februarie SA, Dumitru Bărbăcuţi.

Potrivit DNA, omul de afaceri Călin Mitică ar fi coordonat un grup infracţional organizat pe care l-a constituit împreună cu Mădărăşan Kinga şi Ştefan Adriian, pentru a acţiona în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie şi a unor infracţiuni asimilate acestora. Scopul era de corupere a unor funcţionari publici cu funcţii de conducere, din cadrul unor structuri subordonate, CNCF CFR SA, SNTFC CFR Călători SA, şi din cadrul Societăţii Naţionale a Sării Salrom SA, pentru obţinerea de avantaje economice ilegale în favoarea SC Remarul 16 Februarie SA şi SC Transferoviar Grup SA.

Urmare a deschiderii acestui dosar penal, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a cerut Corpului de control să verifice legalitatea contractelor de achiziţii la CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA privind serviciile de mentenanţă şi reparaţii a materialului rulant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici