Directorul CNAIR: Un nou sector din autostrada Bucureşti-Braşov (A3) intră în linie dreaptă

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, anunţă că a fost avizat Studiul de Fezabilitate pentru sectorul de autostradă Bucureşti-Braşov (A3) Cristian – Codlea.

2267 afișări
Imaginea articolului Directorul CNAIR: Un nou sector din autostrada Bucureşti-Braşov (A3) intră în linie dreaptă

Sursa foto: Facebook/Cristian Pistol

„Un nou sector din autostrada Bucureşti-Braşov (A3) intră în linie dreaptă! Am avizat, astăzi, în CTE (Consiliul Tehnico-Economic) al CNAIR Studiul de Fezabilitate pentru sectorul de autostradă Cristian – Codlea (Ghimbav)”, scrie pe Facebook Cristian Pistol.

El afirmă că acest nou sector de autostradă (5,18 km) se va adăuga sectorului Râşnov – Cristian, deja în circulaţie, şi va fi construit pe teritoriul administrativ al judeţului Braşov.

Pe traseu vor fi construite un pod peste râul Bârsa, un pasaj peste autostradă, pe DJ 112B, două pasaje pe bretelele nodurilor Cristian şi Codlea, precum şi două noduri rutiere: Nod Cristian (km 107+740) la intersecţia autostrăzii existente Râşnov – Cristian cu DN 73G şi Nod Codlea (km 111+544) la intersecţia autostrăzii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu).

Valoarea totală estimată a sectorului de autostradă Cristian-Codlea este de 743,52 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată din Programul Transport 2021-2027.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern, urmeză realizarea Proiectului Tehnic şi execuţia lucrărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici