Directorul demis al GM va părăsi compania cu un cec de 20 milioane dolari

Directorul general al General Motors (GM), Rick Wagoner, forţat de autorităţile SUA să demisioneze, va părăsi compania cu un cec de 20 milioane de dolari, potrivit unui purtător de cuvânt al constructorului american de automobile.

24 afișări
Imaginea articolului Directorul demis al GM va părăsi compania cu un cec de 20 milioane dolari

Directorul demis al GM va părăsi compania cu un cec de 20 milioane dolari (Imagine: Mediafax Foto)

Compania a precizat că cecul nu reprezintă compensaţii de concediere. Suma corespunde "pensiei şi altor elemente de remunerare, acumulate până la 31 decembrie în cei 32 de ani în care Wagoner a lucrat pentru GM", a spus purtătorul de cuvânt al General Motors.

El a adăugat că cecul final va fi mult mai important, deoarece fostul director ar putea beneficia şi de alte avantaje băneşti.

Autorităţile SUA încearcă să limiteze bonusurile, primele sau alte avantaje băneşti acordate conducerilor companiilor ajutate financiar de stat, aşa cum este cazul GM.

Demiterea lui Wagoner a fost anunţată duminică seara de Casa Albă. Funcţia acestuia este ocupată în prezent de directorul de operaţiuni, Fritz Henderson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici