Directorul general al Ford sprijină orice ajutor către General Motors şi Chrysler

Directorul general al Ford, Alan Mulally, a declarat că sprijină orice măsură care se adresează problemelor de lichiditate ale General Motors şi Chrysler, avertizând că piaţa auto americană s-ar prăbuşi odată cu falimentul unuia dintre cei trei mari constructori.

21 afișări
Imaginea articolului Directorul general al Ford sprijină orice ajutor către General Motors şi Chrysler

Directorul general al Ford sprijină orice ajutor către General Motors şi Chrysler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mulally consideră că salvarea General Motors sau Chrysler "ar aduce multă stabilitate" industriei auto, aflată într-o situaţie extrem de delicată din cauza scăderii puternice a vânzărilor, ca urmare a crizei financiare şi recesiunii.

Potrivit directorului general al Ford, piaţa auto americană "s-ar prăbuşi foarte repede" odată cu falimentul oricăruia dintre cei trei mari constructori, deoarece întreaga industrie auto locală este dependentă de reţeaua extinsă de dealeri şi furnizori de componente.

În plus, Mulally a arătat că vânzările din decembrie pe piaţa americană urmează acelaşi trend stabilit în octombrie şi noiembrie.

În noiembrie, vânzările de autoturisme ale celor trei grupuri pe piaţa SUA au scăzut cu 40%.

Directorul general s-a referit, în seria de declaraţii de marţi, şi la compania suedeză Volvo Cars, pe care Ford doreşte să o vândă pentru a-şi reduce costurile şi a-şi asigura o parte din lichidităţile necesare pe termen scurt.

Mulally se aşteaptă la un interes ridicat pentru Volvo, însă nu a precizat dacă grupul american se află în discuţii privind vânzarea companiei.

Ford a cerut statului american finanţare de urgenţă de 9 miliarde de dolari, pe termen scurt, pentru a depăşi cu bine perioada de criză, însă a exclus posibilitatea intrării în faliment.

Pe de altă parte, General Motors şi Chrysler au avertizat Congresul SUA că, dacă nu le sunt acordate ajutoare de stat în valoare totală de 14 miliarde de dolari cât mai curând, ar putea intra în faliment în primul trimestru al anului viitor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici