Directorul general Ford România: Am primit deja 100 de comenzi locale pentru B-Max

Ford România semnează zilnic contracte pentru modelul B-Max, produs la fabrica din Craiova, şi a înregistrat până în prezent circa 100 de comenzi la nivel local, unde estimează că va livra 4-500 de unităţi până la finele primului trimestru al anului viitor.

276 afișări
Imaginea articolului Directorul general Ford România: Am primit deja 100 de comenzi locale pentru B-Max

Directorul general Ford România: Am primit deja 100 de comenzi locale pentru B-Max (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"În fiecare zi se semnează comenzi. Până acum avem în jur de 100 de comenzi în România. În Anglia, am auzit săptămâna trecută, sunt peste 1.000. Şi în Germania au fost aproape 2.000 de comenzi", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul general Ford România, Zoltan Brassai.

Maşinile B-Max vor fi livrate către dealerii din România în septembrie, până atunci noul model va fi expus la diverse evenimente. În cadrul unui eveniment desfăşurat săptămâna trecută, compania a înregistrat peste 1.000 de cereri de test-drive, de zece ori peste nivelul preconizat, potrivit sursei citate.

Astfel, comenzile sunt "în grafic" cu nivelul anticipat de companie, însă interesul pentru testarea maşinii a depăşit aşteptările.

Ford România va produce 60.000 de unităţi în acest an, numărul acestora urmând să crească în 2013, a spus Brassai, fără să ofere alte date legate de nivelul producţiei. Reprezentanţii Ford Craiova estimau la începutul anului că producţia va creşte în 2013 la peste 100.000 de maşini, de la nivelul de 60.000 de unităţi preconizat în acest an.

Brassai a spus că nivelul de producţie solicitat în acest an pentru piaţa locală este de 4-500 de unităţi, programate pentru vânzare în următoarele 7 luni, respectiv până la finele primului trimestru al anului viitor.

"Dacă mi se produce mai puţin, o să vând mai puţin, dacă va fi mai mult, sper să vând mai mult", a arătat el.

Ford România a început în luna mai producţia motorului EcoBoost de 1 litru la Craiova, desemnat "Motorul Internaţional al Anului" pentru 2012 de către revista Engine Technology International. Brassai a spus că Ford vrea să producă între 800.000 şi 1,3 milioane de propulsoare în intervalul 2012-2015, la fabricile din Craiova şi Germania.

Constructorul auto american a anunţat la finele lunii iunie că va produce încă un tip de motor la Craiova, de 1,5 litri, acesta urmând să intre în producţia de serie la începutul anului viitor.

Vânzările mărcii pe piaţa locală şi producţia fabricii din Craiova sunt operate prin compania Ford România.

Potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe, veniturile Ford România au avansat anul trecut cu 31%, de la 864,1 milioane lei la 1,13 miliarde lei, iar pierderile au crescut cu 70%, de la 275,9 milioane lei la 471,3 milioane lei.

Brassai nu a dorit să ofere prognoze legate de indicatorii financiari ai companiei, invocând politicile stabilite la nivel de grup.

Ford estimează că 95% din producţia de maşini şi motoare de la Craiova, unde lucrează în jur de 4.000 de oameni, va fi orientată către export.

Pentru acest an compania îşi propune să comercializeze 7.500 de unităţi în România, echivalentul unei cote de piaţă de 7,5%, potrivit sursei citate.

Conform datelor APIA, vânzările totale de autovehicule din România au scăzut cu 7,4% anul trecut, la 110.668 de unităţi, iar Ford a livrat 5.547 unităţi, echivalentul unei cote de 5,9%. Raportat la numărul de înmatriculări, constructorul auto american a înregistrat anul trecut o cotă de 6,2%, potrivit datelor companiei.

Piaţa auto a scăzut în primul semestru cu 15,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind vândute 36.000 autoturisme şi 7.000 vehicule comerciale şi microbuze, potrivit APIA, care remarcă totodată creşterea puternică, de 66%, a intrărilor de vehicule rulate, majoritatea cu vechime de peste 10 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici