Disponibilizări la nouă companii feroviare

Ministerul Transporturilor va începe, în următoarele trei luni, restructurarea a nouă firme feroviare desprinse din companiile-mamă, procesul incluzând disponibilizarea a circa 4.000 de salariaţi, a declarat, joi, subsecretarul de stat al instituţiei Constantin Axinia.

138 afișări
Imaginea articolului Disponibilizări la nouă companii feroviare

Disponibilizări la nouă companii feroviare (Imagine: Mediafax Foto)

"În trei luni, începem un proces de restructurare la nouă societăţi feroviare, desprinse din companiile-mamă, care sunt generatoare de plăţi, singurul lor beneficiar fiind tocmai companiile din care s-au desprins", a spus Axinia, după un seminar pe tema transporturilor organizat la Poaina Braşov de Asociaţia Industriei Feroviare.

Printre cele nouă firme se află: CFR IRLU, IMC, Telecomunicaţii CFR şi SC Bază de Aprovizionare, iar companiile-mamă sunt CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă.

Potrivit lui Axinia, o singură societate are lunar pierderi între două şi patru milioane de lei.

"Toate societăţile care s-au desprins nu au patrimoniu, iar societăţile-mamă, care sunt acţionarii majoritari, le cumpără echipamente, le plătesc salariile, utilajele şi combustibilul pentru a funcţiona. Vor dispărea funcţii de conducere, pentru că sunt foarte mulţi directori general, directori economic şi adjuncţii acestora, precum şi şefii de servicii. În total, aproximativ 4.000 de oameni vor fi disponibilizaţi, însă nu deodată, ci în timp", a mai spus Axinia.

Citeşte şi:

Privatizarea CFR Marfă nu mai este oportună

Berceanu anunţă restructurări şi disponibilizări la SNCFR

Berceanu: Personalul CFR SA trebuie redus cu 6.000 de persoane

Fostul director al CN CFR Mihai Necolaiciuc, trimis în judecată

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici