- Home
- Economic
- (24.08.2020, 14:09)
- Laura Albu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doar un român din 100 îşi alege singur fondul de pensii Pilon II. Rata de repartizare aleatorie este cea mai mare din ultimii 12 ani
- 99% dintre români sunt repartizaţi aleatoriu la unul dintre fondurile de pensii Pilon II
- În ultimele 3 luni au intrat în sistemul de pensii 64.180 de persoane, potrivit ZF
- Rata de repartizare aleatorie este cea mai mare din ultimii 12 ani
323 afișări

Doar un român din 100 a semnat personal documentul de aderare pentru pensia privată Pilon II în primele trei luni din 2020, adică o rată de repartizare aleatorie record de 99%, ceea ce arată pe de-o parte că tinerii au alte preocupări decât economiile private pentru bătrâneţe, iar pe de altă parte că eforturile administratorilor de pensii şi ale ASF sunt insuficiente, scrie Ziarul Financiar.
Cele mai recente date ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) arată că din cele 64.180 de persoane nou intrate în sistemul de pensii private în primele trei luni din 2020, 63.640 au fost repartizate aleatoriu la unul dintre cele şapte fonduri Pilon II, iar doar 540 de români s-au prezentat personal la o unitate a unui administrator de pensii pentru a semna aderarea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Grok a luat-o puțin la stânga: Musk promite să-și modifice chatbot-ul după ce a dovedit că are orientări politice similare cu ChatGPT
-
Războiul din Ucraina, ziua 654. Zelenski a promulgat trei legi necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană, inclusiv legea privind drepturile minorităţilor
-
Ion Cristoiu: Ion Vinea către un jurnalist: „Ai misiunea să repeţi publicului cetitor ceea ce el însuşi ştie discuta în tramvai, în baruri, în cafenele”
-
Inteligenţa artificială şi securitatea cibernetică, incluse în Planul naţional de cercetare şi inovare
Rata de repartizare aleatorie de 99,2% din primul trimestrul al anului este cea mai ridicată din istoria de circa 12 ani a fondurilor de pensii private din România.
Românii devin din ce în ce mai dezinteresaţi de ce se întâmplă cu cele 3,75% din venitul lunar pe care le virează în fiecare lună către un administrator de pensii private, iar la acest aspect contribuie probabil şi faptul că aderările se pot face doar prin prezenţă fizică, neexistând opţiunea de înscriere online, sarcină care cade în atribuţiile ASF şi ale administratorilor de pensii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe