Doi dealeri Saab din cinci s-au închis, iar cel mai mare partener a cerut intrarea în insolvenţă

Doi dealeri Saab din cinci s-au închis în acest an, iar cel mai mare partener al mărcii în România, Augusta Motors, a solicitat săptămâna trecută intrarea în insolvenţă.

239 afișări
Imaginea articolului Doi dealeri Saab din cinci s-au închis, iar cel mai mare partener a cerut intrarea în insolvenţă

Doi dealeri Saab din cinci s-au închis, iar cel mai mare partener a cerut intrarea în insolvenţă (Imagine: www.saab-romania.ro)

Reprezentanţii unuia dintre partenerii care au încetat activitatea, dealerul Educational din Braşov, au afirmat că, deşi în prezent nu mai are contract cu importatorul, firma intenţionează să redeschidă un showroom în aproximativ două luni.

"În prezent, suntem auditaţi în vederea încheierii unui nou contract cu Saab. Dacă vom trece de audit, în aproximativ două luni vom deschide un showroom la Braşov, investiţie de mai multe sute de mii de euro", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Educational, Corina Neculau.

Directorul de dezvoltare a mărcii Saab în România, Tiberiu Ioanovici, a precizat că în acestă vară un nou partener va deschide un showroom în Bucureşti.

De asemenea, el a menţionat că discută încheierea de dealershipuri în mai multe oraşe importante din ţară, unii dintre potenţialii parteneri fiind deja prezenţi pe piaţa vânzărilor auto.

Dintre cele trei reprezentanţe rămase pe piaţă, cel mai mare dealer al mărcii suedeze, Augusta Motors, a depus săptămâna trecută la Tribunalului Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă.

Înmatriculările Saab în România au scăzut în primele cinci luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu peste 67%, fiind înregistrate doar 11 unităţi noi.

La începutul acestui an, constructorul olandez de maşini de lux Spyker a cumpărat Saab de la grupul american General Motors, cu 400 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici