Dolarul american, cotat, vineri, la cel mai scăzut nivel de după Crăciun. Euro, în creştere

Dolarul american a atins cea mai scăzută valoare de după Crăciun, ajungând la 4,3033 lei, în timp ce euro a crescut la 4,5411 lei, potrivit datelor anunţate vineri de Banca Naţională a României (BNR).

573 afișări
Imaginea articolului Dolarul american, cotat, vineri, la cel mai scăzut nivel de după Crăciun. Euro, în creştere

Dolarul american, cotat, vineri, la cel mai scăzut nivel de după Crăciun. Euro, în creştere (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit cursului oficial publicat de BNR, dolarul a pierdut câteva unităţi, în vreme ce moneda unică europeană s-a întărit. Euro este cotat la 4,5411 lei, faţă de 4,5402 lei cât a fost cotat cu o zi în urmă, iar dolarul a ajuns la 4,3033 lei, comparativ cu 4,3356 lei cât valora anterior.

În decembrie, dolarul a atins un maxim istoric, micşorându-şi, astfel, diferenţa faţă de dolar. Marţi, 20 decembrie, dolarul american a fost cotat la 4,3502 lei, în vreme ce moneda unică europeană a atins 4,5194 lei.

În ultima perioadă, moneda americană s-a întărit pe fondul deciziei FED de a mări dobâda de referinţă cu 0,25%, o măsură aşteptată de altfel din cauza dobânzilor foarte scăzute de pe piaţă, dar şi a măsurilor economice anunţate de preşedintele ales al SUA Donald Trump.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici