Dolarul se menţine în scădere, afectat de preţul record al ţiţeiului şi cotaţia redusă a acţiunilor

Dolarul s-a menţinut, vineri, pe un trend descendent, faţă de euro şi un coş de valute, afectat de cotaţia ridicată a petrolului şi evoluţia negativă a pieţelor de capital, transmite Reuters.

15 afișări
Imaginea articolului Dolarul se menţine în scădere, afectat de preţul record al ţiţeiului şi cotaţia redusă a acţiunilor

Dolarul se menţine în scădere, afectat de preţul record al ţiţeiului şi cotaţia redusă a acţiunilor (Imagine: Mediafax Foto)

La ora 12:00 GMT, un euro era cotat la 1,5458 dolari, în creştere cu circa 0,4% faţă de închiderea de joi, după un maxim al zilei de 1,5489 dolari pe unitate.

Indicele dolarului, care calculează evoluţia monedei americane faţă de un coş de valute, a coborât cu circa 0,5%, la 73,145 puncte.

Euro a continuat astfel evoluţia ascendentă de joi, determinată de declaraţiile preşedintelui Băncii Centrale Europene (BCE), conform cărora inflaţia rămâne principala sa preocupare, sugerând că instituţia nu va reduce în viitorul apropiat dobânda de politică monetară, de la nivelul de 4%.

Cotaţia petrolului a urcat aproape de 126 de dolari pe baril, în timp ce acţiunile europene au coborât cu 1,7%, influenţate negativ de titlurile unor companii din sectorul financiar, după ce asigurătorul american AIG a anunţat pierderi trimestriale de 7,8 miliarde dolari pe fondul plasamentelor pe piaţa creditelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici