Donald Trump a majorat din nou taxele vamale la produsele din oţel şi aluminiu. Care sunt ţările scutite

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a majorat taxele vamale la produsele obţinute din oţel cu 25 de procente suplimentare şi creşte taxele la produsele din aluminiu cu încă 10 la sută, anunţă Reuters.

5449 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a majorat din nou taxele vamale la produsele din oţel şi aluminiu. Care sunt ţările scutite

Trump a declarat că Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Mexic şi Coreea de Sud sunt scutite de la plata taxelor suplimentare la produsele din oţel, iar Argentina, Australia, Canada şi Mexic sunt scutite de taxele la articolele din aluminiu.

Trump a impus tarife la oţel şi aluminiu importate pentru a stimula producţia din SUA, apreciind că este o problemă de securitate naţională.

De la impunerea tarifelor, a declarat Trump, importurile de oţel şi aluminiu au scăzut, dar au crescut importurile de produse derivate, cum ar fi cuie de oţel şi cabluri de aluminiu.

Trump a declarat că „producătorii străini de articole derivate au crescut livrările către Statele Unite pentru a eluda taxele la articolele din aluminiu şi articolele din oţel”. El a spus că tarifele majorate vor intra în vigoare din 8 februarie.

Administraţia Trump a aplicat o primă majorare a taxelor vamale la produsele metalurgice în vara anului 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici