Donald Trump şi Carl Icahn se luptă pentru cazinourile Trump la un tribunal de falimente

Miliardarii Donald Trump şi Carl Icahn se luptă pentru cazinourile sub brand Trump din Atlantic City la un tribunal federal pentru falimente, miza fiind un sfert din industria jocurilor de noroc a oraşului.

33 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi Carl Icahn se luptă pentru cazinourile Trump la un tribunal de falimente

Donald Trump şi Carl Icahn se luptă pentru cazinourile Trump la un tribunal de falimente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trump şi fiica sa Ivanka s-au asociat cu deţinătorii de obligaţiuni emise de Trump Entertainment Resorts pentru preluarea companiei aflată în faliment, în timp de Icahn a redactat un plan împreună cu bancherul texan Andy Beal, jucător de poker.

Falimentul a dus la o bătălie pentru trei din cele 11 cazinouri din Atlantic City, piaţa jocurilor de noroc fiind tensionată de creşterea concurenţei regionale.

Dacă Icahn, renumit pentru preluările ieftine realizate, va avea câştig de cauză, va obţine participaţii importante la patru din cele 11 cazinouri din Atlantic City.

Trump în schimb ar putea câştiga până la 10% din companie şi revenirea într-o afacere la care a renunţat în urmă cu un an, cu câteva zile înainte ca Trump Entertainment Resorts să declare pentru a treia oară falimentul.

Iniţial, Trump şi Beal au fost aliaţi, cu un plan care permitea deţinătorilor de obligaţiuni recuperarea în foarte mică măsură a investiţiilor în compania falimentară.

Judecătorul care instrumentează cazul a permis ulterior prezentarea unor planuri concurente.

Deţinătorii de obligaţiuni au profitat de ocazie şi au venit cu un plan care include vânzarea de acţiuni pentru investirea banilor în companie, precum şi obligarea Beal Bank şi a lui Icahn să accepte noi termeni privind datoriile asigurate.

Planul lui Trump este susţinut de Avenue Capital Group, proprietar important de datorii sub formă de obiligaţiuni şi investitor în companii cu probleme financiare.

Potrivit planului lui trump, preşedintele Avenue Capital Group, miliardarul Marc Lasry, va face parte din conducerea Trump Entertainment Resorts.

Icahn este nou venit în acest caz, după de a cumpărat, în 2009, o parte din datoria Trump Entertainment Resorts deţinută de Beal Bank.

Miliardarul s-a implicat abia în 2009 în industria jocurilor de noroc, grav afectată de recesiunea economică, cu achiziţii în Las Vegas şi Atlantic City.

Trump susţine că Beal şi Icahn nu au dreptul să îi folosească numele, în timp ce un avocat al celor doi afirmă că acordul de licenţă al miliardarului poate sufoca deţinătorii de obligaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici