Două firme amendate pentru lipsa semnalizării ameninţă că opresc lucrările de refacere a unui drum

Două firme care lucrează, printr-un proiect cu finanţare europeană, la refacerea unei străzi importante din municipiul Suceava ameninţă cu blocarea lucrărilor după ce au fost amendate cu 42.000 de lei pentru că nu au semnalizat corespunzător lucrările din carosabil.

593 afișări
Imaginea articolului Două firme amendate pentru lipsa semnalizării ameninţă că opresc lucrările de refacere a unui drum

Două firme amendate pentru lipsa semnalizării ameninţă că opresc lucrările de refacere a unui drum (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Reprezentanţi ai celor două firme, Conbucovina Suceava şi Victor Construct Botoşani, au anunţat, în presa locală, că vor opri lucrările de refacere a străzii respective şi că îşi retrag utilajele, acuzând Poliţia Suceava că a făcut exces de zel.

Aceştia reclamă că, în loc să li se aprecieze efortul de a termina cu mult înainte de termenul stabilit o lucrare importantă, li se pun beţe în roate şi că Poliţia Rutieră, în loc să-i ajute, le caută nod în papură.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că a discutat cu reprezentanţii Poliţiei, cărora le-a cerut "o minimă toleranţă” pentru ca lucrările de pe strada Traian Vuia să fie finalizate până la sfârşitul acestei luni, în condiţiile în care vremea este prielnică.

"Cer o minimă toleranţă de la Poliţie”, a spus primarul, care a menţionat că, dacă întreaga stradă era blocată pentru execuţia lucrărilor, tot oraşul era blocat.

El a adăugat că ar fi bine ca Poliţia să nu caute nod în papură.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, în 5 noiembrie, în jurul orelor 12.00, echipajele de Poliţie Rutieră aflate în trafic au constatat că pe strada Traian Vuia, unde se fac lucrări pe partea carosabilă, nu sunt îndeplinite condiţiile legale privind semnalizarea, motiv pentru care a fost contactată administraţia firmei care execută lucrarea şi i s-a pus în vedere să remedieze deficienţele.

Cu toate acestea, firma nu s-a conformat, astfel că în 6 noiembrie s-au dat firmei Conbucovina Suceava două amenzi, fiecare în valoare de 10.500 lei, pentru nesemnalizarea lucrărilor pe partea carosabilă şi pentru nerespectarea condiţiilor impuse prin avizul acordat de Poliţia Rutieră pentru că nu au fost create facilităţi pentru pietoni - pasajele sau podeţe de trecere peste zona lucrărilor din carosabil şi de pe trotuar.

Ulterior, în 9 noiembrie, a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţii firmei Victor Construct Botoşani, ai Primăriei Suceava şi Poliţiei Rutiere, fiindu-i pus în vedere constructorului să semnalizeze regulamentar lucrarea pentru prevenirea unor evenimente rutiere.

Cu toate acestea, în 10 noiembrie, deficienţele nu au fost remediate, aplicându-se o sancţiune contravenţională în valoare de 10.500 lei pentru nesemnalizarea lucrărilor pe partea carosabilă.

Mai mult, în 11 noiembrie, prin Serviciul 112, un cetăţean a sesizat că pe strada Traian Vuia se circulă cu greutate şi în condiţii de risc rutier din cauză că lucrările la partea carosabilă nu sunt semnalizate corespunzător de către executant.

Reclamantul a invocat inclusiv că a fost pe cale să fie implicat într-un eveniment rutier cu un vehicul de mare tonaj tocmai din cauza lipsei semnalizării corespunzătoare a lucrării.

Echipajul de poliţie ajuns la faţa locului a constatat încălcarea legislaţiei privind semnalizarea lucrării şi a dat executantului o sancţiune contravenţională în valoare de 10.500 lei.

Lucrările din acest proiect cu finanţare europeană prin care sunt modernizate mai multe străzi din Suceava sunt executate de firma Victor Construct Botoşani, care a câştigat licitaţia cu preţul de 19,8 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici