Dragnea cheamă ZTE să sprijine "ghişeul unic" din România şi să continue modernizarea educaţiei

Vicepremierul Liviu Dragnea, aflat în China, a invitat, vineri, conducerea producătorului chinez de echipamente telecom ZTE să sprijine proiectul guvernamental de dezvoltare a conceputului numit "ghişeul unic" şi să dezvolte parteneriatul pentru modernizarea instituţiilor de învăţământ din România.

176 afișări
Imaginea articolului Dragnea cheamă ZTE să sprijine "ghişeul unic" din România şi să continue modernizarea educaţiei

Dragnea cheamă ZTE să sprijine "ghişeul unic" din România şi să continue modernizarea educaţiei (Imagine: Alexandru Moise/Mediafax Foto)

Invitaţia a fost prezentată în discuţia avută, vineri, la Shenzhen, de către ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, cu William Xu, director executiv la ZTE.

"Am avut o întâlnire extrem de importantă şi extrem de bună cu conducerea companiei ZTE, companie care este prezentă de 12 ani în România, din 2002, companie care a dovedit că este un partener corect şi care a furnizat servicii şi tehnologie de calitate companiilor cu care a lucrat în România şi inclusiv instituţiilor publice(...) I-am încurajat să dezvolte parteneriatul cu autorităţile locale şi universităţile din România, pentru că deja sunt implicaţi într-un proiect important în învăţământ, în aproape 2.500 de şcoli. De asemenea, le-am spus că un obiectiv major al Guvernului României îl reprezintă realizarea ghişeului unic şi s-au arătat foarte interesaţi de acest lucru", a spus Dragnea.

ZTE Corporation a fost înfiinţat în 1985, la Shenzhen, şi derulează în prezent activităţi în peste 140 de ţări, fiind cel mai mare operator chinez de telecomunicaţii listat la bursa din Hong Kong şi la cea din Shenzhen.

ZTE produce echipamente pentru reţele de telecomunicaţii fixe, mobile, pentru reţele optice şi de date, şi pentru reţele inteligente şi de ultimă generaţie.

Vicepremierul se află, în perioada 20-26 martie, în vizită de lucru în China, el fiind şi coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la Bucureşti, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est. Comitetul a fost înfiinţat în decembrie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici