Drectorul general al FP va avea un salariu de 4.800 lei şi nu va primi compensaţii sau bonusuri

Consiliul de Supraveghere (CS) al Fondului Proprietatea (FP) a aprobat luni solicitarea directorului general al Fondului de a i se reduce salariul la 4.800 de lei pe lună, fără a beneficia de salarii compensatorii sau bonusuri, fiind limitate sub acest nivel şi remuneraţiile membrilor CS.

11 afișări
Imaginea articolului Drectorul general al FP va avea un salariu de 4.800 lei şi nu va primi compensaţii sau bonusuri

Drectorul general al FP va avea un salariu de 4.800 lei şi nu va primi compensaţii sau bonusuri (Imagine: Mediafax Foto)

"Începând cu data de 1 martie 2010, indemnizaţia directorului general al Fondului Proprietatea a fost stabilită la suma de 4.800 de lei. În afara acestui salariu, directorul general nu beneficiază de niciun fel de alte venituri (salarii compensatorii, bonusuri de performanţă). S-a mai stabilit ca indemnizaţia preşedintelui Consiliului de supraveghere să reprezinte 50% din salariul directorului general, iar cea a unui membru simplu să fie în cuantum de 35% din aceeaşi sumă", se arată într-un comunicat al FP.

În cadrul celei mai recente Adunări Generale a Acţionarilor, directorul general al Fondului, Ionuţ Popescu, a cerut Consiliului de Supraveghere ca salariul său să fie redus la nivelul unui secretar de stat, respectiv 4.800 de lei.

Graţiela Iordache declarase public că indemnizaţia de la Consiliul de Supraveghere al FP nu depăşeşte 2.000 de euro (uşor peste 8.000 de lei).

Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea s-a întrunit luni, pentru prima oară, după alegerile din Adunarea Generală a Acţionarilor.

În cadrul întâlnirii, Graţiela Iordache, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a fost reconfirmată în funcţia de preşedinte al Consiliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici