EA anulează un joc Star Wars şi dă afară 670 de angajaţi

  • Electronic Arts (EA) anulează un joc Star Wars şi va concedia 5% din angajaţii săi la nivel global, aproximativ 670 de persoane.
  • Jocul, care se afla la început de dezvoltare, ar fi fost un first-person shooter, plasat în universul Star Wars.
  • Întreaga industrie a jocurilor video se confruntă cu un val de concedieri.
358 afișări
Imaginea articolului EA anulează un joc Star Wars şi dă afară 670 de angajaţi

Electronic Arts (EA) a declarat că "raţionalizarea" va "oferi experienţe mai profunde şi mai conectate pentru fani".

Acesta este cel mai recent exemplu al concedierilor care mătură industria jocurilor video, relatează BBC.

EA a anunţat în decembrie 2023 că va concedia personalul de la dezvoltatorul britanic Codemasters, cunoscut pentru jocurile de curse F1 23 şi EA Sports WRC.

Într-o scrisoare adresată personalului, directorul Andrew Wilson a declarat că firma a început să contacteze angajaţii afectaţi, urmând ca disponibilizările să fie finalizate până în vară. El a explicat, de asemenea, decizia de a dezvolta mai puţine titluri noi.

Probleme sunt şi la Microsoft şi Sony

Anunţul EA reprezintă cea mai recentă rundă de reduceri de personal care a lovit industria jocurilor video. În ianuarie Microsoft a dezvăluit că intenţionează să concedieze 1.900 de persoane din divizia sa de jocuri, inclusiv unele de la Activision-Blizzard, recent achiziţionată.

De asemenea, Sony a anunţat în urmă cu două zile că intenţionează să dea afară 900 de angajaţi, precum şi să închidă binecunoscutul său studio din Londra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici