Economia Chinei se va îmbunătăţi în 2024, susţin oficialii

Economia Chinei va cunoaşte condiţii mai favorabile şi mai multe oportunităţi decât provocări în 2024, a declarat presa de stat citând oficiali ai biroului de finanţe şi economie al Partidului Comunist Chinez.

125 afișări
Imaginea articolului Economia Chinei se va îmbunătăţi în 2024, susţin oficialii

Economia Chinei se va îmbunătăţi în 2024, susţin oficialii

Politicile macroeconomice vor continua să ofere sprijin pentru redresarea economică, a declarat oficialul Xinhua la Conferinţa anuală a lucrărilor economice centrale, desfăşurată în perioada 11-12 decembrie, în timpul căreia liderii de vârf au stabilit obiectivele economice pentru anul următor, scrie Reuters.

„Preţurile Chinei sunt scăzute, nivelul datoriilor guvernului central nu este ridicat şi există condiţii pentru a consolida implementarea politicilor monetare şi fiscale”, a precizat Xinhua, citând biroul Comisiei Centrale pentru Afaceri Financiare şi Economice duminică seara.

Cu toate acestea, blocajele persistă în ciclul economic intern, deoarece cererea, consumul şi investiţiile întreprinderilor rămân slabe.

Anul viitor, oficialii partidului au declarat că China va căuta să treacă de la o redresare post-pandemică la o creştere susţinută a consumului.

Luna trecută, Fondul Monetar Internaţional şi-a revizuit în creştere prognoza de creştere pentru China la 5,4% în acest an, atribuind această revizuire unei redresări „puternice” post-COVID. Guvernul a stabilit un obiectiv de aproximativ 5%.

Cea de-a doua mare economie a lumii va cultiva, de asemenea, noi domenii de creştere a consumului, cum ar fi casele inteligente, recreerea şi turismul şi evenimentele sportive.

Efectele emisiunilor de obligaţiuni de trezorerie din acest an, ale reducerilor ratelor dobânzilor, ale reducerilor de taxe şi impozite şi ale altor politici vor continua şi anul viitor, se arată în raport.

De asemenea, China va continua să îşi monitorizeze piaţa imobiliară afectată şi să răspundă nevoilor rezonabile de finanţare ale companiilor imobiliare.

„Cu eforturile concertate ale tuturor părţilor, obiectivele politicii de prevenire a riscurilor imobiliare şi de stabilizare a pieţei pot fi pe deplin atinse”, se arată în raportul Xinhua.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici